Fayans Arasındaki Lekeler Nasıl Temizlenir?

Fayans Arasındaki Lekeler Nasıl Temizlenir?
GİRİŞ

Mutfak, banyo ve tuvaletler başta olmak üzere fayans kaplı tüm alanlarda karşılaşılan en büyük sorunlar arasında inatçı lekeler ilk sırada yer alıyor.

Fayans aralarında biriken ve kötü bir görünüme neden olan bu sorunlara karşı evde hazırlayabileceğiniz bazı doğal karışımlar ile en iyi sonuçları alabilirsiniz.

Ticari ve kimyasal temizleyicilerin yanı sıra doğrudan doğal bazı malzemelerin gücünden yararlanarak fayans aralarındaki lekelerden tamamen kurtulmak mümkündür. Çok daha güvenli ve etkili olan bu doğal yöntemleri uygularken de bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Sirke ve Tuz ile Temizleme

Sirke ve tuz karşımı hemen hemen tüm temizlik işlemlerinde öne çıkan doğal yöntemler arasında yer alıyor. Fayans aralarının temizlenmesinde de başarılı sonuçlar veren sirke ve tuz karışımı için 2 bardak elma sirkesi ve 1 fincan tuza ihtiyaç duyulmaktadır.

Büyük bir kap içinde sirke ve tuz iyice karıştırıldıktan sonra eski bir diş fırçası ile fayans aralarında döktüğünüz karışımı iyice ovalayın. Karışımı döktükten sonra 5 dakika kadar beklemeniz ve sonrasında fırçalama işlemine geçmeniz önerilmektedir.

Limon Suyu ile Temizleme

Fayans aralarında etkili çözüm sunan yöntemlerden bir diğeri ise limon suyudur. 1 bardak limon suyu ve sprey şişe ile kolayca uygulamaya geçebilirsiniz. Taze sıkılmış limon suyunu fayans aralarındaki lekeleri çıkarmak içi doğal bir temizleyici haline getirebilirsiniz. Fırça ya da sünger yardımı ile limon suyunu sprey ile uyguladıktan sonra lekeleri çıkarmaya hemen başlayabilirsiniz.

Diş Macunu ile Temizleme

Beyazlatıcı özelliği sadece dişlerde değil, birçok farklı yüzeyde de etkili olan diş macunu yine fayans aralarında en etkili sonuçları verecek doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Temizlemek istediğiniz fayans aralarına diş macunu sıktıktan sonra 15 dakika kadar burada kalmasını sağlayın. Ardından diş fırçası ile iyice yedirdikten sonra sünger yardımı ile temizleyin.

Oksijenli Su ile Temizleme

Oksijenli suyun da lekeleri çıkarma konusunda ciddi bir etkisi vardır. Lekeli bölgeye oksijenli su uyguladıktan sonra birkaç dakika bekleyerek ardından fırça ya da sünger ile temizleme yapabilirsiniz. Sonrasında su ile durulmayı ve eldiven kullanmayı unutmayınız.

KAYNAK: UŞAK HABER