Genç görünen kadınların sırrı ortaya çıktı! Yaşlanma karşıtı maske tarifi

Genç görünen kadınların sırrı ortaya çıktı! Yaşlanma karşıtı maske tarifi
GİRİŞ

Yaş aldıkça hala genç ve güzel görünen kadınların bakım sırları ortaya çıktı. Adeta yaşlanmayan kadınların cilt bakımında kullandıkları maske tarifi kadınlar arasında gündem oldu…

Sağlıklı ve genç görünen bir cilde sahip olmak için pahalı kozmetik ürünlerine küçük bir servet ödemenize gerek yok. Her evde bulunan doğal malzemeleri kullanarak yaşlanma etkilerini geciktirebilir ve hatta azaltabilirsiniz. Adeta yaşlanmayan ve her daim genç görünen kadınların ortak özelliği olan yaşlanma karşıtı maske tarifini uygulayabilirsiniz.

Her kadının cilt yapısı birbirinden farklı olduğu için cilt türüne göre cilt maskesi seçilmesi gerekir. TikTok sosyal medya platformunda trend olan bu cilt maskesi ise hemen hemen tüm cilt tiplerinde olumlu etki gösteriyor. Yüzde yaşlı bir görünüme neden olan kırışıklıkları ortadan kaldırmak için en etkili doğal maske tarifi sosyal medyada gündem oldu.

YAŞLILIK KARŞITI MUZ MASKESİ

Muzun içeriğindeki bileşenler nedeniyle yaşlılık karşıtı bir meyve olduğu biliniyor. Günümüzde kozmetik ürünlerinde de sık sık tercih edilen muz ile yaşlılık karşıtı bakım maskesi hazırlanabilir. Kişisel görünümüne önem veren kadınlar muz kabuklarının içini temizlenmiş ciltlerine sürerek farklı yöntemler deniyor.

Yaşlılık karşıtı muz maskesi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler hemen her evde mevcut. Cilt maskesinin tarifinde kullanılan malzemeler, 1 adet orta boy muz, 2 yemek kaşığı bal ve çeyrek fincan sade yoğurt. Bu malzemelerin hepsini bir kase içine alın ve püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra kırışıklık olan cilt bölgesine nazikçe sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Ilık suyla durulayacağınız bu maskeyi haftada 2 defa kullanarak muhteşem sonuçlara kendi gözünüzle tanıklık edebilirsiniz.

MUZUN CİLDE FAYDASI VAR MI?

Her zaman genç görünen kadınların cilt bakım sırrında kullandıkları muz kabuğu antioksidan etkiye sahiptir. Sivilceleri ortadan kaldırır ve arındırıcı etki gösterir. Canlandırıcı özelliği sayesinde kimyasal ürünler yerine doğal muz maskesi çok faydalıdır. Kırışıklık giderici etkisiyle düzenli kullanımda gençleştirici bir etki gösterir. Ayrıca göz altında oluşan şişlik ve morlukları gidermek için muz maskesi uygulanabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER