Göz Makyajı İçin Hangi Fırçalar Kullanılır?

Göz Makyajı İçin Hangi Fırçalar Kullanılır?
GİRİŞ

Göz makyajı yaparken kullanılabilecek fırçalar tıpkı diğer makyaj fırçaları gibi ayrıca çeşitlendirilir. Bunun nedeni ise çoğunlukla göz alanının diğer alanlara kıyasla daha dar olmasından ileri gelir.

. En çok kullanılan göz makyajı fırçaları ise şunlardır:

  • Far Fırçası; far pigmentasyonlarının göz ile temaslarında dahi korunabilmeleri için tasarlanan ve paletteki rengin birebir aktarımını sağlayan fırçadır.
  • Düz Far Fırçası; özellikle likit ve krem farlarda göz kapağı uygulamalarını kolaylaştıran fırçadır.
  • İnce Far Fırçası; kısmi detaylar veya kirpik altları için uygulamada avantaj sağlayan fırçadır.
  • Far Dağıtma Fırçası; doğal görünümü destekleyecek gölgelendirme işlemlerinde kullanılan fırçadır.

Göz Kalemi Hangi Fırçayla Dağıtılır?

Göz kalemi dağıtma fırçaları özellikle doğal görünümü yakalamak isteyen ve göz makyajında gölgeli paletler tercih eden kişiler için vazgeçilmezdir. Bu anlamda göz makyajı fırçaları arasında, dağıtma için tercihe dilecek fırçalar toplu fakat fazla uçlu olanlardır. Bu fırçaların en belirgin yapıları, katlanma çizgileri için minimal boyutlarda olmalarıdır.

Bu minimal fırçaların bir diğer işlevi ise kalın fakat ayrımlı olmalarıdır. Bu kalın ve minimal aparatlar çok yönlü ve işlevsel kullanımları ile göz çevresindeki her alan girebilir ve kolaylıkla dağıtımı gerçekleştirebilirler. İyi bir dağıtma fırçasında olması gereken özellikler şunlardır:

  • Boyut olarak küçük olmaları gerekir.
  • Kalın çaplı ve tok görünüme sahiptirler.
  • Kalın görünümlerine rağmen açılım sağlayabilmelidirler.
  • Yumuşak uçlu olmaları önemlidir.

Gölgelendirme Fırçası Ne İşe Yarar?

Göz farı gölgelendirme fırçası olarak bilinen aparatlara verilen genel isim far dağıtma fırçasıdır. Far dağıtma fırçaları, likit eyelinerların dağıtılmalarını sağlayabilir ya da farklı palet renklerinin geçişini sağlamak için ayrıca kullanılabilirler.

Kalem Far Fırçası Ne İşe Yarar?

Kalem far fırçası ince far fırçası olarak da adlandırdığımız ve çoğunlukla farı, likit eyeliner gibi kullanmak istediğimiz durumlarda kullandığımız yardımcılardır. Bu fırçalar, diğerlerine kıyasla daha ince ve sabit görünümdedirler. Bu nedenle göz üstüne veya göz altına uygulanmaları daha kolaydır. Göz makyajı fırçaları arasında en yaygın kullanılan fırçalardan biri olan bu fırçalar, kalem uçlu ve sert olabilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER