Green Kart nedir? 2024 başvuru sonuçları ne zaman açıklanır, nasıl alınır?

Green Kart nedir? 2024 başvuru sonuçları ne zaman açıklanır, nasıl alınır?
GİRİŞ

Green Kart, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak ve çalışmak isteyen yabancı uyruklulara verilen bir oturma ve çalışma iznidir. Bu kartı almak kolay değildir. Green kartın nasıl alınacağını sizin için araştırdık.

Green Kart sahibi olanlar, ABD vatandaşı olmasalar bile, ABD’de kalıcı olarak yaşayabilir, çalışabilir, eğitim alabilir ve sosyal haklardan yararlanabilirler.

Özellikle iş potansiyeli yüksek olan Amerika pek çok göçmeni kendisine çekmektedir. Ülkeye yasal yollarla gidip çalışmak için Green Kart gerekiyor. İşte Green Kart almanın yolu…

GREEN KART NASIL ALINIR?

Green Kart almanın birçok yolu vardır. Bunlardan en popüleri, her yıl düzenlenen DV Lottery yani Green Kart çekilişidir. Bu çekilişe katılanlar, belirli şartları sağlamaları halinde, ABD Green Kart kazanma şansına sahiptirler.

2024 yılı için Green Kart Çekilişi başvuruları, 7 Kasım 2023 tarihinde sona ermiştir. Başvuranlar, sonuçları internet üzerinden takip edebileceklerdir.

GREEN KART SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılı için Green Kart Çekilişi sonuçları, 4 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır. Sonuçları öğrenmek isteyenler, dvprogram.state.gov sitesine girerek, başvuru sırasında aldıkları onay numarası, soyadı ve doğum tarihi bilgilerini girmelidirler. Bu bilgileri doğru bir şekilde girenler, sonuç ekranında Green Kart kazanıp kazanmadıklarını görebileceklerdir.

GREEN KART SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Green Kart Çekilişi sonuçları, tamamen rastgele bir şekilde belirlenir. Her yıl yaklaşık 50 bin kişi, bu çekilişle Green Kart kazanır. Ancak, kazananların, ABD’ye gidebilmeleri için, bazı ek süreçleri tamamlamaları gerekir. Bu süreçler arasında, vize başvurusu, sağlık raporu, mülakat ve güvenlik kontrolü gibi aşamalar bulunur. Bu aşamaları başarıyla geçenler, Green Kart sahibi olurlar.

KAYNAK: UŞAK HABER