Hafta sonu kaçağı Yunan Adalarına, kapıda vize nasıl alınır?

Hafta sonu kaçağı Yunan Adalarına, kapıda vize nasıl alınır?
GİRİŞ

Türk – Yunan ilişkilerinde yeni dönem başladı. 1 Nisan Pazartesi'den itibaren geçerli olan yeni uygulamayla Türk turistler, 10 Yunan adasında bir haftaya kadar ikamet edebilecek.

Türkler için Yunan adalarında tatil yapmak artık çok daha kolay. 1 Nisan Pazartesi günü itibarıyla, Türk turistler Yunanistan’ın on adasına kapıda vize alarak giriş yapabilecekler.

Bu yeni uygulama, Türkiye ile Yunanistan arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirmeyi ve karşılıklı ziyaretleri teşvik etmeyi amaçlıyor.

VİZE SÜRECİ VE GEÇERLİLİK

Yunanistan hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk vatandaşları artık Schengen vizesine başvurmadan, doğrudan adalardaki limanlardan 60 euro karşılığında vize alabilecekler. Bu vize, alındığı tarihten itibaren bir haftalık bir süre için geçerli olacak ve sahiplerinin adalarda konaklamalarına olanak tanıyacak. Ancak, bu vize ile diğer AB üye ülkelerine seyahat izni verilmeyecek.

Yunanistan’ın Rodos adasındaki yetkililer, Türk turistler için özel bir tatil vizesi terminali açtıklarını duyurdular. Rodos Limanı Fonu Başkanı Vassilis Vayiannakis, yeni sistemin hafta sonlarına doğru Türk turistlerin akınına uğrayacağını öngörüyor.

GELECEKTEKİ PLANLAR VE UYGULAMANIN ETKİLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Aralık ayında Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile Atina’da yaptığı görüşmeler sonucunda bu uygulama üzerinde anlaşmaya varıldı. Miçotakis, gelecek ay Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada uygulamanın yerel ekonomilere katkı sağlayacağını ifade etmişti.

Vize almak için gerekenler arasında geçerli bir pasaport ve parmak izi verilmesi bulunuyor. Vize programına dahil olan adalar arasında Midilli, Limni, Sakız Adası, Samos, Leros, Kalimnos, Kos, Simi ve Meis bulunmakta. Haziran ayında daha küçük adaların da programa dahil edilmesi bekleniyor. Bu adımların, özellikle Türkiye kıyı şeridine yakın adalarda turizmi canlandırması ve yerel ekonomilere olumlu katkılar sağlaması hedefleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER