Her gün 1 fincan içmek hem zayıflatıyor hem de toksinleri atıyor! Adaçayı faydaları nelerdir?

Her gün 1 fincan içmek hem zayıflatıyor hem de toksinleri atıyor! Adaçayı faydaları nelerdir?
GİRİŞ

Vücutta biriken ödem ve zararlı toksinleri atmayı sağlayan adaçayı zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmezi haline geliyor. Her gün 1 fincan adaçayı içmenin vücuda faydaları saymakla bitmiyor…

Fazla kilo problemi olanlar zayıflamanın pratik yöntemlerini araştırıyor. İçerdiği antioksidan bileşenler sayesinde vücuttan ödemi ve toksinleri söküp atan adaçayı, aynı zamanda zayıflamaya yardımcı oluyor. Kilo verme süreçlerini kolaylaştırdığı bilinen bitki çayları arasında adaçayının önemi ve popülerliği her geçen gün artıyor. Sindirim sistemini düzenleyen adaçayı faydaları nelerdir?

Vücuttaki toksinleri kolayca atan ve tokluk hissi verdiği için kilo vermeye yardımcı olan adaçayının her gün belirli miktarda tüketilmesi tavsiye ediliyor. Uzmanlara göre kilo vermek isteyenler her gün 1 fincan adaçayı tüketerek hayallerindeki fit vücuda kavuşma imkanı bulabiliyor. Adaçayı sadece ödem atmayı sağlamıyor aynı zamanda fazla yağları yakmak için gerekli hormonları da harekete geçiriyor.

ADAÇAYI İLE KİLO VERMEK MÜMKÜN MÜ?

Bitki çaylarının kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor. İçeriğinde önemli bileşenler bulunan adaçayı, hem mideye doygunluk hissi veriyor hem de fazla yağları yakıyor. Tokluk hissi verdiği için kilo problemi olanlarda aşırı iştah sorununu çözüyor. Ayrıca düzenli adaçayı içen kişilerde yavaşlayan metabolizma hızı yeniden hızlanıyor. Bu sayede yağ yakımı daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Yemeklerde istemsizce çok fazla gıda tüketen kişilerde şişkinlik sorunları görülebilir. Adaçayını yemekten sonra içmek, sindirim sistemini çalıştırmaya ve besinleri hızlı bir şekilde parçalamaya yardımcı oluyor. Ancak adaçayı tek başına kilo vermenizi sağlayacak mucizevi bir bitki çayı değildir. Uzmanlar sıkı bir diyet ve egzersiz programının yanında adaçayı tüketiminin fazla kilolardan kurtulmada çok etkili olduğunu söylüyor.

ADAÇAYI FAYDALARI NELERDİR?

Vücudun sağlıklı çalışmasını ve metabolizma hızını düzenlemeye yardımcı olan adaçayının pek çok faydası bulunuyor. Zararlı toksinleri vücuttan attığı için hastalıkları önleyen adaçayının bilinen faydaları arasında şunlar öne çıkıyor:

  • Adaçayı stresi azaltır ve depresyonu önler.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirir, zihni açar.
  • Ağız ve diş eti hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.
  • Cilt lekeleri ve hastalıklarına çözüm olabilir.
  • Mide ve kolesterol hastalarında rahatlatıcı etki gösterir.
  • Menopoz sonrası şikayetleri hafifletir.
  • Aşırı terlemeyi azaltır.
  • Sindirim sistemini korur ve ishal sorununu çözer.

Sağlık açısından çok sayıda faydası bulunan adaçayını düzenli olarak tüketmek vücuttaki hormon dengesini sağlamaya yardımcıdır. Ancak adaçayı tüketirken günlük sınırı aşmamak ve aşırıya kaçmamak gerekir.

GÜNDE EN FAZLA 1-2 FİNCAN YETERLİ

Adaçayı tüketiminde günlük vücudun ihtiyacından fazla tüketim olduğunda bazı yan etkiler görülebilir. Beslenme uzmanları günde 1-2 fincan adaçayı tüketmenin yeterli olduğunu ve bunun üzerine çıkılmaması gerektiğini hatırlatıyor. Düşük tansiyonu olanlar, sürekli ilaç kullananlar ve şeker hastaları adaçayı tüketmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER