Her yarım saatte bir otobüs var! “Uşak ile Ulubey arası kaç km?”

Her yarım saatte bir otobüs var! “Uşak ile Ulubey arası kaç km?”
GİRİŞ

Kentimizin tarih kokan ilçelerinden olan Ulubey, merkezden kolayca ulaşılabilen ilçeler arasında yer alıyor. Ulubey’le yakın olan Uşak Merkez’den düzenli olarak otobüsler kalkıyor.

Uşak’a benzer bir şekilde tarihsel gelişime sahip olan ve birçok tarihsel kalıntıya ev sahipliği yapan kentimizin Ulubey ilçesi, sadece yerli halkı değil, turisti de çekmeyi başarıyor. Şehir merkezine oldukça yakın bir şekilde konumlanmış olan Ulubey, geçmişte; Hitit, Frig, Lidya, Pers, Makedon Krallığı, Bergama Krallığı, Roma, Bizans ve Selçuklular ile Germiyanoğulları’na ev sahipliği yapmış bulunuyor. Bu nedenle birçok kültürü içerisinde barındıran Ulubey’e ulaşma yollarını bilmek gerekiyor.

Ulubey ilçesinin Sülümenli Köyü’nde yer alan milattan önce 334’lü yıllara ait olan Blaundos Antik Kenti, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Makedonyalılar tarafından kurulduğu bilinen bu kent nedeniyle Ulubey ilçesine giden sayısı her geçen gün artıyor. Özel araçla ulaşımı son derece kolay olan Ulubey ilçesine otobüsler de gidiyor. Peki Uşak ile Ulubey arası kaç km, otobüs ve özel araçla ne kadar sürer?

UŞAK İLE ULUBEY ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Hitit, Frig, Lidya, Pers, Makedon Krallığı, Bergama Krallığı, Roma, Bizans ve Selçuklular ile Germiyanoğulları’na ev sahipliği yaptıktan sonra 1429 yılında kesin olarak Osmanlı egemenliğine geçen, ardından Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılan Ulubey, şehrimizin merkezine 30 kilometre uzaklıkta konumlanmış bulunuyor. Özel araçla 35 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gidilebilen Ulubey’e benzinli bir araç bugünkü yakıt fiyatı üzerinden hesaplandığında 72 TL yakarken; LPG’li bir araç 40 TL gibi bir masraf ortaya çıkarıyor.

UŞAK İLE ULUBEY ARASI OTOBÜSLE NE KADAR SÜRER?

Uşak’ın komşu şehri Denizli iline sınırı olan ilçesi olan Ulubey, merkeze yakın bir şekilde konumlanması nedeniyle gün içerisinde kolaylıkla ulaşılabilecek Uşak ilçeleri arasında yer alıyor. Her yarım saatte bir terminal önündeki duraklarından hareket eden belediye otobüsleriyle bile gidilebilen Ulubey şehrine otobüsle ulaşmak için yaklaşık 45 dakika gözden çıkarmak gerekiyor. Bu otobüsler Ulubey Belediyesi önünden Ulubey Çamlığı, Ulubey Cam Teras ve Ulubey Kanyonu ile Ulubey Kanyonu Tabiat Parkı gibi ilçenin önemli merkezlerine de uğruyor.

KAYNAK: UŞAK HABER