Her Yerimi Sivri Sinek Yiyor, Ne Yapmalıyım?

Her Yerimi Sivri Sinek Yiyor, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Yaz aylarının korkulu rüyası olan sivrisineklere karşı birçok farklı korunma yöntemi bulunuyor.

Kimyasal bazı koruyucu sprey ve losyonlar olsa da bunlar yerine doğal bazı ürünler kullanarak da sivrisineklere karşı önlem alınabilir.

Uykuları bölen ve zaman zaman birçok hastalığın yayılmasında da etkili olan sivrisineklere karşı doğal bazı önlemler alınabilir. Sivrisinek ısırmasına karşı hayatınızda bazı ufak değişiklikler yaparak korunabilirsiniz. Örneğin yaşam alanınızda sivrisineklerin sevmediği lavanta, portakal, limon, adaçayı, karanfil ve reyhan gibi kokuları barındırarak onlardan büyük ölçüde kurtulmanız mümkündür.

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek ısırığı sonrasında en yaygın olarak görülen belirti kaşıntı, şişlik ve kızarıklıktır. Kabarmanın önlenmesi için kısa aralıklarla buz ya da soğuk ıslak kompres uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu sayede kaşıntı ve şişlik büyük ölçüde azalacaktır. Ayrıca sivrisinek ısırığı sonrasında bu tür belirtilerden kurtulmak için bazı doğal yöntemlere de başvurulması mümkündür.

Sivrisinek ısırığına karşı karbonatla suya bir pamuk batırdıktan sonra sinek ışığının olduğu yeri silerek de ısırığın etkisinin azaltılması mümkündür. Bir havluya saracağınız buzu da ilgili alana uygulayarak kaşıntı ve acının dindirilmesi sağlanabilir. Sivrisinek ısırığına daha birçok farklı doğal yöntem uygulanabilir.

Sivrisinekten Nasıl Korunulur?

Sivrisinek ısırığına maruz kalmamak ve korunmak için evde kolayca uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde sivrisineklerin sürekli sizi ısırmasının önüne geçebilir ve onlardan kurtulabilirsiniz.

Sivrisineklerden korunmak için başlıca doğal yöntemler şunlardır:

  • Fesleğen, Rehyan ve Karanfil Bulundurun: Fesleğen, reyhan ve karanfil gibi bitkilerin kokuları sivrisinekleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Camın önüne koyarak onlardan kurtulabilirsiniz.
  • Sirke: Sirke ile doldurduğunuz bir kabı camın önüne koyarak sivrisineklerin gelmesini engelleyebilirsiniz.
  • Lavanta: Sivrisinek ve birçok haşereye karşı etkili olan lavanta kokusu en iyi koruyuculardan biridir. Lavanta yağı kullanarak da açık alanda bile sivrisineklerin gelmesini engellemeniz mümkündür.
  • Nane Yağı: Sivrisinekleri uzak tutmak için nane yağı da etkili bir yöntemdir. Bir pamuğa birkaç damla damlattıktan sonra pamuğu odanızda bulundurarak sivrisineklerin evinizi ziyaret etmesinin büyük ölçüde önüne geçebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER