Herkesin aradığı o sahil kasabası burası! Kıyıköy doğanın her rengine sahip! İşte o sahil kasabası

Herkesin aradığı o sahil kasabası burası! Kıyıköy doğanın her rengine sahip! İşte o sahil kasabası
GİRİŞ

Türkiye’nin farklı tatil rotalarını keşfetmek isteyenler için Kıyıköy harika bir tercih sunuyor. İki sit alanı üzerinde kurulu Kıyıköy’ü hemen keşfedin! Herkesin aradığı o sahil kasabası…

Herkesin aradığı o sahil kasabası burası! Kıyıköy doğanın her rengine sahip! İşte o sahil kasabası - Emekli olunca güzel bir sahil kasabasına yerleşme hayali kuranların gözünde canlanan manzaraya sahip Kıyıköy, doğal güzelliği ile görenleri adeta büyülüyor. Farklı tatil rotalarını keşfetmek isteyenler için de güzel bir seçenek sunan Kıyıköy, yemyeşil ormanları, turkuaz renkli denizi ve iki sit alanı üzerinde oluşuyla muhteşem tarihiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Doğal ve tarihi pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan Kıyıköy, doğal iki sit alanı arasında kurulmuş şirin bir sahil kasabası olarak dikkat çekiyor. Vize ilçesine bağlı bu köyde ayrıca dünyanın en eski taş oyma manastırlarından olan Aya Nikola Manastırı’da yer alıyor.

KIYIKÖY’DE GEZİLECEK DOĞAL VE TARİHİ YERLER

Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan bu şirin sahil kasabası pek çok tarihi ve doğal güzelliği barındırıyor. Karadeniz kıyısında yer alan ve etrafı ormanlarla çevrili köyde ormancılık ve balıkçılık öne çıkıyor.

Tarihi açısından son derece zengin olan Kıyıköy, dünyanın en eski taş oyma manastırı olan Aya Nikola Manastırı’na ev sahipliği yapıyor. Bölgede ayrıca manastır ile aynı tarihler yapılan bir de tarihi kale bulunuyor. Aşıklar Tepesi ise gün batımını izlemek ve denizi kuşbakışı görmek isteyenler için güzel bir fırsat sunuyor. Kıyıköy plajları ise görenleri büyülüyor. Ayrıca Trakya’nın yegane karaçam ormanları burada yer almaktadır.

KIYIKÖY NEREDE, KIYIKÖY’E NASIL GİDİLİR?

Kıyıköy, Kırklareli’nin Vize ilçesi sınırları içinde yer alan bir sahil kasabasıdır. Karadeniz kıyısında yer alan bu köy Vize ilçe merkezine 36 km, Kırklareli il merkezine ise 95 km uzaklıkta yer alıyor. Etrafı ormanlar ile çevrili kasabada Pabuçdere ve Kazandere dereleri Karadeniz’e Kıyıköy’den dökülmektedir.

1986 yılında belediye statüsü kazanan Kıyıköy belde statüsü kazanmıştır. İstanbul’a yaklaşık 200 kilometre mesafede yer alan Kıyıköy, Bursa’dan 303 km, Tekirdağ’dan ise 107 kilometredir. Kıyıköy deniz, orman ve tarihin buluştuğu ender yerlerden biri olmayı başarıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER