Herkesin hayalini süsleyen o sahil kasabası burası! Datça yarımadası denizi ve doğasıyla keşfedilmeyi bekliyor!

Herkesin hayalini süsleyen o sahil kasabası burası! Datça yarımadası denizi ve doğasıyla keşfedilmeyi bekliyor!
GİRİŞ

Muhteşem denizi, doğası ve tarihiyle Datça yarımadası keşfedilmeyi bekliyor! Muğla’nın en özel noktalarından biri olan Datça’da ziyaretçilerini bekliyor. İşte Datça’da mutlaka görülmesi gereken yerler…

Herkesin hayalini süsleyen o sahil kasabası burası! Datça yarımadası denizi ve doğasıyla keşfedilmeyi bekliyor! - Ünlü şair Can Yücel’in de hayatının büyük bölümünü geçirdiği Datça, muhteşem doğası, denizi ve tarihiyle tarih boyunca önemli isimlerin de Ege’de ilk tercih ettiği yerlerden biri olmayı başarmıştır.

Eski Datça’nın muhteşem taş evleri sizi adeta zaman yolculuğuna çıkaracaktır. Palamutbükü, Ovabükü, Taşlık Plajı, Kargı Koyu ve kendine özgü lezzetleriyle Datça adeta dünyanın cennet köşelerinden biri olmayı başarıyor.

DATÇA’NIN MUHTEŞEM PLAJLARIYLA TANIŞIN!

Turistlerin, gezginlerin, doğa ve kamp severlerin her zaman ilk tercihleri arasında yer alan Datça, muhteşem deniziyle de görenleri büyülemeye devam ediyor. Beyaz denizi ile Palamutbükü Datça’nın en iyi plajlarından birine ev sahipliği yapıyor. Burada denizin rengi o kadar açıktır ki kendinizi adeta bir havuzda gibi hissedebilirsiniz.

Ovabükü ve Hayıtbükü ise Datça’da denize girebileceğiniz en temiz noktalar arasında yer alıyor. Havuz gibi tertemiz denize sahip Datça, daha hareketli plajlar isteyenler için Taşlık Plajı’nı da sunuyor. Datça’da Kargo Koyu ise en yakın koy alternatifleri arasıdna yer alıyor.

DATÇA’DA MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKENLER

Datça’ya gelenlerin Eski Datça’yı ziyaret etmeden dönmesi talihsizlik olur. Eski Datça’nın taş sokaklarını gezerken Can Yücel’in evini de ziyaret etmeyi unutmayın. Büklerini, koy ve plajlarını ziyaret edeceğiniz Datça’da meşhur lezzetleri tatmadan dönmek kayıp olacaktır. Meşhur bademiyle yapılan özel lezzetlere adeta aşık olacaksınız.

DATÇA NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Muğla’nın ilçesi olan Datça, dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahip yarımadadır. Muğla şehir merkezine 124 km mesafede bulunan Datça’ya feribot veya minibüs gibi seçeneklerle de ulaşım sağlanabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER