İnatçı lekelere bu yöntemle veda edebilirsiniz! Mutfak ve ocaktaki kalıcı lekeleri tamamen siliyor!

İnatçı lekelere bu yöntemle veda edebilirsiniz! Mutfak ve ocaktaki kalıcı lekeleri tamamen siliyor!
GİRİŞ

Mutfak temizliğinde özellikle ocaklarda biriken inatçı lekeler herkesin korkulu rüyasıdır. Yemek yaparken oluşan yağ lekelerini çıkarmak ise neredeyse imkansız bir hale gelebiliyor. İşte tüm inatçı lekelere karşı en etkili formül…

Temizlikte inatçı yağ lekeleri her zaman en zorlayıcı kısım oluyor. Evlerde özellikle mutfakta yemek yapılan ocaklarda bu kalıcı lekeler hijyen açısından da birçok soruna neden oluyor. Mutfakta en çok kullanılan ve yemeklerin de yapıldığı yer olan ocaklar en fazla lekelerle karşılaşılan alanlar arasında yer alıyor.

Doğal bazı karışımları kullanarak mutfak temizliğinde kalıcı lekelere karşı bile etkili çözümler üretmek mümkün. Lekelere en kısa sürede veda etmek için yapılması gereken ise oldukça basit. Evinizdeki birkaç basit malzemeyle bile mutfak temizliğinde inatçı lekelere karşı en etkili temizleyici formülü uygulayabilirsiniz.

EN ETKİLİ LEKE ÇIKARICI FORMÜL!

Mutfaklarda ocak temizliğinde lekelere karşı en etkili yöntemi uygulamak isteyenler için sadece üç malzemeden oluşan pratik bir formül yardımcı oluyor. Ocak başlıklarında özellikle zaman içinde oluşan kararmalar karşı da son derece etkili.

Ocak başlıklarını parlatmanızı sağlayacak formüle gelecek olursak sadece karbonat, beyaz sirke ve sıcak su yetiyor. 1 tatlı kaşığı karbonatı yarım çay kaşığı beyaz sirke ve ocakların üzerini geçecek kadar sıcak suyu geniş bir kaba almak yeterli. Ocak başlıklarını yerleştirdikten sonra malzemeleri ilave ederek 10 dakika kadar sıcak suyun içinde beklemesi yeterli olacaktır. Sünger ile silerek sonucu hemen görebilirsiniz.

OCAK YÜZEYİ NASIL TEMİZLENİR?

Ocak başlıklarının yanı sıra yüzeyinde de birçok leke kalabiliyor. Bu lekelere karşı yemek yaptıktan hemen sonra ocağın silinmesi önemli. Çelik ocaktaki lekeleri çıkarmak içinse sirke ve limon en etkili formül olacaktır.

Eğer seramik ocak kullanıyorsanız da diş macununu deneyebilirsiniz. Diş macununu seramik ocağınızın yüzeyine sürerek lekelerin çıkması ve ocağın parlamasını sağlayabilirsiniz.

Emaye ocak kullananlar ise sirkeli su yardımıyla lekeleri büyük ölçüde ortadan kaldırabilmektedir. Ancak ocağın aşınmamasına özen gösterilmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER