İple Kaş Bıyık Almanın Zararları Nelerdir?

İple Kaş Bıyık Almanın Zararları Nelerdir?
GİRİŞ

İple kaş ve bıyık almanın zararları çok ciddi olmasa bile mutlaka vardır ve şu şekilde aktarılabilir.

• Kaşları ip ile alan kişide, tüyleri aldırma işlemi sırasında gözünde biraz sulanma durumu oluşabilir. Aynı zamanda alım işlemini ağrı ve acı hissedilen bir bölgededir. Dolayısı ile alım işlemi sonrası soğuk press uygulaması yapılmalı. Yapılmadığı takdirde tahriş olabilir.

Kaş ve bıyık alma işlemi ile tüy alınan bölgede kızarıklık oluşabilir,

• Dudak bölgesi çok hassas bir bölge olduğu için alım işlemi sonrası şişlik meydana gelebilir. Oluşan şişlik günlerce geçmeyebilir.

• Kaşların ve bıyıkların ip ile alınması batık kılların oluşmasına neden olmasına imkan verir. Batık kıllar deri altında büyüdükleri için iltihaba neden olabilirler.

İple Kaş ve Bıyık Almanın Faydaları Nelerdir?

İp ile kaş ve bıyık almanın faydaları şunlardır:

• Kaşların ve bıyıkların alındıktan sonra yeniden çıkma süresi daha uzun olmasını sağlar. Bu süre yaklaşık olarak dört haftayı bulabilir ve kişinin sürekli bu durum ile uğraşmasına da gerek kalmayacaktır.

• Ucuz ve uygulaması kolay bir yöntemdir çünkü bu işlem için sadece bir adet ip gereklidir. Lazer epilasyon gibi yöntemler ise bu yönteme göre bir hayli pahalı işemlerdir.

• Kişinin kendisinin yapması durumundansa, uzman olan birine yaptırması daha verimlidir. Hem daha kısa sürede halledilir hem de kaşların şekilleri düzgün olur.

Kaş ve Bıyık Ne İle Alınmalı?

Kaş ve bıyık almak için birkaç yöntem mevcuttur. Bunlarla ilgili açıklamalar ise şu şekildedir:

  • Tıraş ile tüylerin alınması, pürüzsüz cilt sağlar, ancak sadece 1-2 gün sonra tüyler yeniden çıkar. Bu nedenle, sürekli bakıma hazır olunması gerekir. Tışar ile kaş ve bıyık alımında oluşabilecek tahrişten kaçınmak için tüylerin uzama yönünde tıraş edilmesi gerekir.
  • Ağda uygulaması ile kaş ve bıyık alımı uzun süre kalıcı (4 haftaya kadar) vir işlemolmasına rağmen ağdanın kavrayabileceği için tüyleriniz en az ortalama 0,5 mm uzunluğunda olmalıdır. Bu nedenle de, bir sonraki ağdanıza kadar önce tüyleri birkaç hafta uzamaya bırakılması gereklidir. İk defa ağda uygulayan biri, ağdayı yüzünüzün büyük bir bölümüne uygulamaktansa daha küçük bir bölgesinde denemelidir.
  • Epilasyon ile tüyleri kökünden almak ve uzun süre kalıcı (ağda ile aynı, 4 haftaya kadar) olan başarılı bir uygulamadır. Ağdaya nazaran tüylerin fazla uzaması için beklemenize gerek kalmayacaktır. Tüyler daha kısa olduğunda epilasyon yapabilabilir, ortalama kıl boyunu 0.02 mm olması gerekir. Ayrıca, cımbız ile alım yöntemine göre çok daha hızlıdır. Epilasyon uygulaması sırasında daha rahat bir deneyim için cildi gergin olarak tutulması gerekir.
  • Düzeltme ile de tüyler kesilerek yüzeyin hemen altından giderilir. O nedenle, küçük rötuşlarda en iyi sonuç verir ve kaşların, mükemmel bir kavis elde etmek üzere şekillendirilmesi için harikadır.

Kaş ve Bıyık Aldıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Kaş ve bıyık alımından sonra tonik ile kaşlar temizlenir. Tonik kullanılarak hem kaşların nemlendirme işlemi hem de anti bakteriyel özelliği sayesinde buradaki olası enfeksiyonu önlemeye işlemi yapılmış olacak. Kaş ve bıyık alımlarını üstün körü değil dikkatli yapılması gereklidir.

KAYNAK: UŞAK HABER