Işıl ışıl ve sıkı bir cildin formülü çok basit!

Işıl ışıl ve sıkı bir cildin formülü çok basit!
GİRİŞ

Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için kozmetik ürünlerine küçük bir servet ödemenize gerek yok! En etkili cilt bakım yağlarıyla yapacağınız bakım rutinleri cildinize muhteşem görünüm kazandırabilir.

Zamanla her canlı hücre gibi cilt yapısında da bazı bozulmalar meydana gelir. Yaşlanma belirtileri yavaş yavaş ortaya çıktıkça cilt bakımının ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Güzel ve genç görünmek isteyen kadınlar yaşlanmayı önleyemeseler de yavaşlatmanın yollarını arıyor. Cilt bakımın düzenli ve sağlıklı ürünlerle yaparak cildin daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

Cilt bakımının doğru ve düzenli yapılması çok önemlidir. Ancak bunun yanında hangi ürünlerle cilt bakımı yaptığınız da büyük önem taşır. Pek çok kişi cilt bakımında esansiyel yağları kullanarak sıkı ve ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olabilir. Bitkilerden elde edilen bu yağlar, cilt bakımında son derece başarılıdır. Cildinizin ihtiyaçlarını belirledikten sonra hangi cilt bakım yağını kullanacağınıza karar verip en ideal sonuçlara ulaşabilirsiniz.

SIKILAŞTIRICI CİLT BAKIM YAĞLARI

Cildin ihtiyaçlarını belirledikten sonra hangi cilt bakım yağını tercih etmeniz gerektiğini daha iyi bulabilirsiniz. Özellikle cilt bakımında tamamen doğal içeriğe sahip esansiyel yağlar birbirinden farklı faydalar sağlıyor. Firming sıkılaştırıcı yüz bakım yağı sayesinde cildin daha sıkı ve genç bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Düzenlik olarak kullanılması halinde sıkılaştırıcı cilt bakım yağlarıyla muhteşem bir görünüm elde edebilirsiniz. Cilt hücrelerinin sıkılaşması, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırıyor ve daha genç görünen bir yüze sahip olmak mümkün hale geliyor.

CİLT BAKIM YAĞLARI NASIL KULLANILIR?

Cildi beslemek veya nemlendirmek için kullanacağınız cilt bakım yağları, masaj yaparken kullanıldığında en etkili sonuçları verir. En çok tercih edilen cilt bakım yağları arasında incir çekirdeği yağı gelir. Cildi besleyen ve ihtiyacı olan nemi doğal yollarla kazandıran incir çekirdeği yağını haftada bir defa kullanmak yeterlidir. Uçucu yağlar arasında yer alan incir çekirdeği yağının cildi sıkılaştırıcı ve onarıcı özelliği vardır.

Cilt masajında kullanılan bir diğer faydalı yağ, ıtır uçucu yağıdır. Yüz bakımında kullanılan ıtır yağı ile cildin nem dengesi kolaylıkla sağlanabilir. Özellikle göz çevresinde belirgin çizgiler olan kadınlar haftada iki kere ıtır yağı kullanarak yüz masajı yapabilir. Itır uçucu yağın yaşlanma karşıtı etkisi olduğu biliniyor.

EN FAYDALI CİLT BAKIM YAĞLARI

Cilt bakımında en faydalı yağlar arasında yasemin ve üzüm çekirdeği yağı da gelir. Bitkisel yağların şifasından yararlanmak isteyen kadınlar bu yağları yüz bakım rutinlerinde kullanabilir. Cilde parlaklık kazandıran ve daha genç görünmesine yardımcı olan yasemin yağı, tamamen doğal içeriğe sahiptir. Ayrıca hoş kokusuyla kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olan yasemin yağı çatlakları onarır. Üzüm çekirdeği yağı ise haftada bir kez yüz bakımında kullanıldığında bile gözle görülür farklılıklar sağlıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER