İstanbul'a sadece 3 saat! Herkesin gözden kaçırdığı tatil cenneti! İşte doğa harikası İğneada'da gezilecek yerler!

İstanbul'a sadece 3 saat! Herkesin gözden kaçırdığı tatil cenneti! İşte doğa harikası İğneada'da gezilecek yerler!
GİRİŞ

Türkiye’nin adeta yeşil cennetlerinden biri olan İğneada’da keyifli zaman geçirmek mümkün. İstanbul’a son derece yakın olmasıyla da hafta sonları bile birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. İşte İğneada’nın bilinmeyenleri…

Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için son derece iyi bir alternatif olan İğneada, hem İstanbul’a yakınlığı hem de doğal güzelliklere sahip olmasıyla gözden kaçan alternatif bir tatil rotası olmayı başarıyor.

Hem doğanın tadını çıkarmak hem de birçok aktiviteye katılabilme imkanı elde etmek için İğneada en ayrıcalıklı rotalardan biri olmayı başarıyor. İğneada Feneri, mağaralar, ormanlar ve daha pek çok doğal güzellik burada yer alıyor. İstanbul’a ise sadece 3 saatlik mesafede yer alıyor.

İĞNEADA’DA GEZİLECEK YERLER!

İğneada seyahatinde sizleri birçok farklı sürpriz bekliyor. Bu sürprizler arasında özellikle yol üzerinde sizi karşılayacak doğal güzellikler ilk sırada bulunuyor. Dupsine Mağarası da bunlardan biri. 3200 metre uzunluğa sahip mağara, yılın belirli dönemlerinde kapalı olsa da sahip olduğu doğal ve gizemli yapısıyla herkesi büyülüyor.

İğneada denince akla ilk gelen ise longoz ormanları oluyor. Istranca dağlarının Karadeniz kıyısına bakan Longoz, kayın, meşe, dişbudak ve kızılağaç gibi birçok türe ev sahipliği yapıyor. Yaban kedisi, su samuru ve kuğunun yaşam alanı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bölgede ayrıca Mert Gölü’nden kano yapmak da güzel bir seçenek olabilir. İğneada Feneri ise beldeye 4 km uzakta yer alıyor. Limanköy’de, denizin 50 – 60 metre yamacında yer alan tarihi fener, Karadeniz’in en batısındaki deniz feneridir. Sultan Abdülmecit döneminde 1866 yılında Fransızlara yaptırılmasından dolayı tarihi fener, Fransız Feneri olarak da anılıyor. Bölgede ayrıca şelaler ve daha pek çok doğal tarihi yer bulunuyor.

İĞNEADA NEREDE, İĞNEADA’YA NASIL GİDİLİR?

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada, Trakya’nın Karadeniz sahilinde bir beldedir. 22 kilometre uzunluğunda bir sahile sahiptir. Demirköy’e 26 km, Kırklareli şehir merkezine ise 100 kilometre mesafede yer alıyor. İstanbul’dan ise yaklaşık 3 saatlik bir mesafede yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER