İster otobüs ister araç kullanın! “Uşak ile Sivaslı arası kaç km?”

İster otobüs ister araç kullanın! “Uşak ile Sivaslı arası kaç km?”
GİRİŞ

Kent merkezimizden Sivaslı ilçesine gidip gelenler için en hızlı ulaşım mesafesini hesapladık. Hem araçla hem de otobüsle gidilen Sivaslı, Uşak’a yakın konumlanmış bulunuyor.

Kentimizin ilçelerinden biri olan Sivaslı, merkez ilçe olarak da bilinen Uşak Merkezi’ne çok uzak bir mesafede olmaması nedeniyle kolayca ulaşım sağlanabilen ilçelerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle gün içerisinde gidip gelmek isteyenlerin kolaylıkla ulaştığı Sivaslı’ya hem özel araçla hem de yolcu otobüsleriyle gitmek mümkün oluyor. Sivaslı gidecek olanların merak ettiği Uşak ile Sivas arasındaki mesafe ise, hangi araçla gidildiğine göre değişiklik gösteriyor.

Uşak Merkez’e oldukça yakın konumlanmış ilçelerden biri olan Sivaslı, birçok kişinin gün içerisinde gidip geldiği ilçelerden biri olmasıyla da dikkat çekiyor. Yakın konumlanması sayesinde kolayca ulaşılabilen Sivaslı’ya gidiş süresi kullanılan araca göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Uşak ile Sivaslı arasındaki mesafeyi bilerek bir tercih yapmak gerekiyor. Peki Uşak ile Sivaslı arası kaç km, otobüs ve özel araçla ne kadar sürer?

UŞAK İLE SİVASLI ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Uşak’ın ilçelerinden biri olan Sivaslı, Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu Bölümü’nde kalıyor. Uşak’a yaklaşık 36 kilometre uzaklıkta konumlanmış olan bu ilçe, yaklaşık 486 bin kilometre yüzölçümüne sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Uşak’ın güneydoğusunda yer alan Sivaslı, Uşak – Denizli Devlet Karayolunun 35 kilometresinde ilerisinde bulunuyor. Merkezi ile mesafesi yaklaşık 36 kilometre olan Uşak – Sivaslı arasını ortalama hızla 40 dakika gibi kısa bir sürede almak mümkün oluyor.

UŞAK İLE SİVASLI ARASI OTOBÜSLE NE KADAR SÜRER?

Bulkaz Dağları’nın eteklerinde kurulmuş olması ile eşsiz bir doğa güzelliğe sahip olan Sivaslı, aynı zamanda birçok medeniyete geçmişte ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi kalıntılar da içeriyor. Doğusunda Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi, güneyinde Denizli’nin Çivril ilçesi ve güneybatısında şehrimizin bir başka ilçesi olan Karahallı ilçesi yer alan Sivaslı, otobüsle de gidilebilen ilçeler arasında bulunuyor. Uşak Merkez’den Sivaslı’ya otobüsle gitmek isteyenlerin yolculuğu aracın minibüs ya da otobüs olmasına bağlı olarak 45 dakika ile 1 saat arasında değişiklik gösteriyor.

KAYNAK: UŞAK HABER