Kadınlar dikkat! Genç görünen parlak bir cilt için pratik bakım uygulamaları

Kadınlar dikkat! Genç görünen parlak bir cilt için pratik bakım uygulamaları
GİRİŞ

Kişisel bakımına önem veren kadınlar için genç görünmek son derece önemli. Işıl ışıl parlayan bir cilt için Ortadoğulu kadınların güzellik sırlarını uygulayabilirsiniz…

Kadınlar dikkat! Genç görünen parlak bir cilt için pratik bakım uygulamaları - Her ülkede güzellik algısı birbirinden farklı olsa da genç ve güzel bir görünüme sahip olmak zor değil. Ortadoğulu kadınların güzellik sırları son dönemde kadınlar arasında en çok konuşulan konular haline geldi. Doğal güzellikleriyle bilinen Ortadoğulu kadınların gençleşmek için uyguladıkları cilt bakım yöntemleri oldukça dikkat çekici.

Eşsiz güzellikleri ve parlak ciltleriyle bilinen Ortadoğulu kadınların güzellik sırları belli oldu. Her zaman genç görünen ve ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olan bu kadınların cilt bakım taktikleri ortaya çıktı. Ortadoğulu kadınların kendine hayran bırakan güzellikleri için tenlerine neler uyguladıklarına gelin birlikte bakalım.

YÜZ MASKESİ İÇİN DOĞAL ÜRÜNLER SEÇİYORLAR

Ortadoğulu kadınların yüz maskelerinde doğal ürünler kullandıkları biliniyor. Kimyasal ürünlere karşı her zaman ön yargılı olan bu kadınların tercihi bal. Eski zamanlardan beri ciltlerini parlak ve yumuşak hale getirmek için bal kullanıyorlar. Bal ve sütten yapılmış bir maske ile yüz bakımı yapan kadınların salatalık gibi doğal ürünleri kullandıkları biliniyor. Salatalık, ciltte hem temizleyici hem de nemlendirici etki gösteriyor. Ayrıca yaşlanma karşıtı uygulama olarak balın içine ezilmiş incir meyvesi ekleyip yüz maskesi yapıyorlar.

PEELİNG İÇİN DENİZ TUZU KULLANIYORLAR

Doğal güzellikleriyle ünlü Ortadoğulu kadınların peeling yani yüzü derinlemesine temizlik için kullandıkları malzeme tercihi de doğal ürünler. Çok eski zamanlardan beri Arap kadınların peeling için deniz tuzu kullandıkları biliniyor. Cildi ölü derilerden arındırıp gözenekleri açarak ışıl ışıl bir görünüme kavuşturan deniz tuzu, aynı zamanda hücrelerdeki kan dolaşımını hızlandırıyor. Deniz tuzunun anti-inflamatuar özellikleri cildin daha sağlıklı görünmesini sağlıyor.

CİLT MASKESİNDE PATATES ETKİSİ

Patates, cilt maskelerinde kullanmasıyla ünlenen Ortadoğulu kadınlar, hem yüz hem de farklı bölgelerde doğal yöntemleri seçiyor. Patates püresi ve patates suyu ile maske yapmak cildi doğal ve sıkı bir görünüme kavuşturuyor. Bazı Arap kadınlar cilt bakım uygulamalarında patates püresine yoğurt ilave ederek güzel görünüme kavuşuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER