Kahvaltıda yumurta nasıl haşlanır? İşte kıvamına göre süreler

Kahvaltıda yumurta nasıl haşlanır? İşte kıvamına göre süreler
GİRİŞ

Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtanın pek çok yapılış şekli vardır. Kaynamış yumurtanın bile kendi içinde az pişmiş, çok pişmiş ya da kayısı kıvamında olan türleri vardır. Bu kıvamları yakalamanız için sürelerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Yumurta haşlamak, kahvaltıların ve salataların vazgeçilmezidir. Ama herkes yumurtasını aynı şekilde sevmez. Kimisi rafadan, kimisi kayısı, kimisi de tam pişmiş ister.

Peki, yumurtayı istediğiniz kıvama getirmek için kaç dakika haşlamalısınız? Bu haberimizde, yumurta haşlama sürelerini sizin için derledik.

yumurta-pisirme-4.jpg

RAFADAN YUMURTA NASIL YAPILIR?

Rafadan yumurta, sarısı akışkan, beyazı hafif katı olan yumurtadır. Rafadan yumurta yapmak için, yumurtayı kaynar suya atın ve 3-4 dakika bekleyin. Daha sonra yumurtayı sudan çıkarın ve soğuk suya tutun. Böylece pişme işlemi durur ve yumurta istediğiniz kıvamda kalır.

yumurta-pisirme-3.jpg

KAYISI KIVAMINDA YUMURTA NASIL YAPILIR?

Kayısı kıvamında yumurta, sarısı katılaşmış ama hala nemli, beyazı tam pişmiş olan yumurtadır. Kayısı kıvamında yumurta yapmak için, yumurtayı kaynar suya atın ve 5-6 dakika bekleyin. Böylece yumurta kayısı kıvamında olur.

yumurta-pisirme-2.jpg

TAM PİŞMİŞ YUMURTA NASIL YAPILIR?

Tam pişmiş yumurta, hem sarısı hem de beyazı katı olan yumurtadır. Tam pişmiş yumurta yapmak için, yumurtayı kaynar suya atın ve 7 dakika veya daha fazla bekleyin. Daha sonra yumurtayı sudan çıkarın ve soğuk suya tutun. Böylece yumurta tam pişmiş olur.

KAYNAK: UŞAK HABER