Karadeniz'in ihmal edilen yeri! Filyos muhteşem kumsalı ve masmavi deniziyle tatilcilerin yeni gözdesi!

Karadeniz'in ihmal edilen yeri! Filyos muhteşem kumsalı ve masmavi deniziyle tatilcilerin yeni gözdesi!
GİRİŞ

Karadeniz’de Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayacak derecede muhteşem bir sahile sahip Filyos, altın sarısı kumsalı ve masmavi deniziyle görenleri kendine hayran bırakıyor…

Karadeniz'in ihmal edilen yeri! Filyos muhteşem kumsalı ve masmavi deniziyle tatilcilerin yeni gözdesi! - Karadeniz denince akla ilk gelen yemyeşil yayaları ve hırçın denizi olsa da Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayacak saklı kalmış tatil yerleri de bulunuyor. Bu yerler arasında şüphesiz ilk sırada yer alan Filyos ise muhteşem doğası ve deniziyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Karadeniz coğrafyasının tipik iklim özellikleri ve yer şekillerinin hissedilebilir olduğu Filyos, yeşil ve mavinin her tonunu sunan ender yerler arasında yer alıyor. Karadeniz’de deniz turizminin en önemli noktalarından biri olan Filyos, muhteşem doğası ve harika kumsalıyla tatilcilerin yeni gözdesi olmayı başarıyor.

KARADENİZ’İN EN TURİSTİK YERLERİDEN BİRİ!

Karadeniz’de deniz turizminin yapılabileceği ender yerlerden olan Filyos, oldukça köklü bir tarihe de sahip. Tarih, doğa, kumsal ve denizin bir arada bulunduğu Filyos, Karadeniz’in en turistik yerlerinden biri olmayı başarıyor.

Birbirinden güzel gezi noktaları sayesinde gezginler ve turistler tarafından da son dönemde sık tercih edilen lokasyonlar arasında yer almayı başarmıştır. Filyos’un Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan kıyıları ise dikkat çekmeyi başarıyor.

FİLYOS’TA GEZİLECEK YERLER NERELER?

Filyos denince akla ilk olarak Filyos Kalesi, Çayır Köyü Su Mağarası, Filyos sahili ve plajları gelmektedir. Bölgede Romalılar tarafından yapıldığı düşünülen Filyos Kalesi en dikkat çeken tarihi yapılardan biri olmayı başarıyor. Denize hakim noktası ise ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor.

300 metre uzunluğa sahip su mağarası olan Çayır Köyü Su Mağarası, eşsiz bir yer altı nehrine de sahip. Mağara önüne ayrıca piknik alanı da bulunuyor. Ayrıca Filyos’ta upuzun ve sahili ve plajları ile denizi kenarında bir geziye çıkabilir ve sıcak yaz günlerinde Karadeniz’in serin sularında ferahlayabilirsiniz.

FİLYOS NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos, Zonguldak il merkezine 25 km, Çaycuma ilçesine ise sadece 23 km mesafede yer alıyor. Karadeniz kıyısında Zonguldak’ın doğusunda yer alan bir yerleşim olan Filyos her yıl sayısız ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER