Karasinekler ile başı dertte olanlar dikkat! Bunu asmanız yeterli

Karasinekler ile başı dertte olanlar dikkat! Bunu asmanız yeterli
GİRİŞ

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yaşam alanlarını istila eden karasinekler, birçok kişiyi rahatsız etmeye başladı. Bu noktada kimyasal içerikli sinek ilaçlarından destek alanlara uzmanlardan zararsız bir tavsiye geldi.

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte ortaya çıkan karasinekler yaşam alanlarını adeta istila etti. Hem kapalı hem de açık alanlarda birçok kişiye ciddi rahatsızlıklar veren sineklere karşı sıklık ile kimyasal içerikli ilaçların kullanıldığını belirten uzmanlar, özellikle çocuklu evlerde ciddi sağlıklı problemlerinin açığa çıkmasına sebep olabilecek olan ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Hem ilaç hem de vücuda sürülen sıvı formlu koruyucuların insan sağlığına zarar verebileceğini belirten uzmanlar, bu noktada karasineklerden korunmak için doğal yöntemlerden destek alınabileceğini ifade etti. Peki, karasinekler doğal yöntemler ile nasıl uzaklaştırılır? İşte ayrıntılar…

kara-sinek-3.jpg

KARASİNEKLERLE LAVANTA YAĞI İLE VEDALAŞIN!

Lavanta yağı günlük yaşamın birçok alanında aktif olarak kullanılmaktadır. Bakım ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar birçok ürünün içerisinde bulunan lavanta yağı, karasinekler ile mücadelede de oldukça etkilidir. 1 fincan lavanta yağı, 1 adet kapaklı teneke kutu ve sünger/ bez kullanarak karasineklerden kurtulmanız mümkündür.

Süngeri lavanta yağına batırın ardından da süngeri teneke kutuya yerleştirin. Kutunun kapağını kapatın ve 24 saat bekleyin. 1 günün sonunda kutunun kapağını açın ve kutuyu sineklerin yoğunlukta olduğu yere yerleştirin. Bu sayede lavantanın keskin kokusu etrafa yayılacak ve sineklerin alanınıza girmesi engellenmiş olacaktır.

kara-sinek-2.jpg

İKİ MALZEME YETERLİ!

Karanfil ve limon kullanarak da karasineklerden korunmak mümkündür. Yarım limonun ortasına 25- 50 adet kadar karanfili batırın. Karanfilli limonu bir tabağa koyun ve tabağı karasineklerin yoğunlukta olduğu alana yerleştirin. Karanfilin keskin kokusundan rahatsız olan karasinekler, bir daha evinize uğramayacaklardır.

KAYNAK: UŞAK HABER