Kaş Makyajı Nasıl Temizlenir?

Kaş Makyajı Nasıl Temizlenir?
GİRİŞ GÜNCELLEME

Kaş makyajını temizlemek için kullanılan uygulamaları kişilerin kendi evlerinde de yapabilecekleri basit yöntemlerdir.

Ancak bazı durumlarda, kaş makyajı temizleme işlemleri kuaför veya güzellik merkezi desteği gerektirebilir. Öte yandan kişinin kendisinin çıkarabildiği makyajlarda şu yöntemler sırası ile uygulanmalıdır:

  • Özellikle kaş temizlemek için üretilen solüsyonlar veya diğer temizleme jellerinden biri temin edilir.
  • Silme işlemi için kullanılabilecek kağıt yapılı, yumuşak bir bez veya pamuğa dökülür.
  • Makyaj, kaşın kendisine zarar vermemek adına içten dışa olacak şekilde silinir.

Kaş Boyası Ne Zaman Çıkar?

Kaş boyası çıkma süresi uygulanan boya markasına ve miktarına göre değişebilir. Öte yandan kaş boyaları, aracı makyaj malzemeleri ile uygulanmışsa geçmeleri için beklemeye gerek yoktur. Fakat doğrudan kimyasal boya ile boyanan kaşlarda, boyanın geçme süresi 1 aya kadar uzayabilir. Eğer sürekli uygulama söz konusu ise kaş makyajı temizleme süresinin daha da uzayabildiği gözlemlenmiştir. Bunun nedeni ise kaşın boyaya adapte olması ve boya kalıcılığının önceki katlar ile arttırılmasıdır.

Kaş Boyasını Ne Siler?

Kaş boyası silmek için kullanılan özel solüsyonlar ve bazı temizleme jelleri bulunur. Bu solüsyonlar ve jeller ise yapıları gereği kaşı korurken temizleyen özel maddelerden oluşurlar. Genellikle hidrojen peroksit içerirler.

Bu uygulamanın yanı sıra yalnızca kuaförde yapılabilen ağırtıcı işlemler de vardır. Bu işlemler direkt ağırtıcı kullanılarak, pamuk yardımı ile kaşa uygulanırlar. Birkaç damla ağırtıcının pamuğa dökülmesi sonrasında kaş üzerindeki boya silinir veya bir süre bekletilir. Sonra diğer temizleyiciler ile desteklenerek işlem tamamlanır.

Kaştaki Kalıcı Makyaj Nasıl Temizlenir?

Kaştaki kalıcı makyajları temizlemek için birden fazla yöntem bulunur. Fakat buradaki en önemli unsur kalıcılıktan kasıttın ne olduğudur. Çünkü bazı kalıcı makyajlar, dövme ya da iğne yardımı ile yapılan ve çoğunlukla geçmesi için zamana ihtiyaç duyulan makyajlardır.

Bunun yanı sıra kalıcı olarak adlandırılan ve uzun süreli kullanım için farklı malzemelerle desteklenen kaş makyajları da vardır. Bu noktada kaş makyajı temizleme için özel üretilen solüsyonlar kullanılabilir. Deri altına işlenen makyajlar için ise bir uzman ile görüşmeniz tavsiye edilir. Uzmanlar tarafından yapılabilen bu silme işlemleri genellikle deri altına işlenmiş pigmentlerin kusturulması ile mümkündür. Ancak bu yöntemler kesinlikle evde uygulamaya imkan tanımazlar.

KAYNAK: UŞAK HABER