Keratin Bakımı Nedir, Nasıl Yapılır?

Keratin Bakımı Nedir, Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Keratin bakımı saçın ihtiyacı olan proteinleri yeniden kazandırmak için yapılan bakımdır. Çeşitli sebeplerle yıpranan, hasar gören saçlara profesyoneller tarafından uygulanan bir bakımdır. Bu bakımla saça canlılık ve parlaklık kazandırılır.

Keratin bakımının profesyonel bir ekip tarafından yapılması önerilir ama evde gerekli ekipmanlar ile de yapılması mümkündür.

Keratin bakımı öncesinde saçın özel bir şampuan ile yıkanmasıyla başlar ve saçın derinlemesine temizliği sağlanır.

Sonrasında saça keratin uygulanır. Saçın her teline eşit bir şekilde yayılması için keratin bir fırça yardımıyla saça sürülür ve ince bir tarak ile taranır. Ardından uygulanan keratin 25-30 dk kadar saçta bekletilir.

Son olarak sabitleme için fön makinesi ile kurutulup saça fön çekilir.

Sabitleme için saç fön makinesi ile kurutulur ve saça fön çekilir.

Son olarak inisiyatif dahilinde bakım sonrası saç tipine uygun bir saç bakım yağı ya da serum uygulanabilir.

Keratin Bakımının Saça Faydaları Nelerdir?

Keratin bakımının saça sağladığı faydalar oldukça fazladır. İlk olarak saçların sağlığına ve eski sağlıklı görünümüne kavuşması mümkündür. Bakım esnasında keratin bakımı etkisi ile saçlarınız protein yükleneceği saçlarınız ışıltı kazanır. Keratin bakımı sayesinde saçlarda düğümlenme olmaz, kopmalar azalır. Keratin bakımı sayesinde saçlarınız güçlü, parlak ve sağlıklı görüntü kazanır.

Keratin Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Keratin bakımında dikkat edilmesi gereken etkenler vardır. Kreatin bakımı saçlar için son derece sağlıklıdır ama bu bakım belli aralıklar ile yapılmalıdır. Çok sık keratin bakımı yapıldığında saçlarınıza ciddi bir zarar verebilir. Piyasada çok fazla ürün bulunmakta bu ürünler arasında doğru ürünlerin seçilmesi son derece önemlidir. Keratin bakımı ile saç gözenekleriniz açılacağı için seçtiğiniz şampuanlara dikkat etmeniz gerekir. Silikon içeren saç bakım ürünleri kullanılmamalıdır. Kimyasal içermeyen ürünler kullandığınız zaman keratin bakımımınızın etkisi uzun süre devam edecektir.

Keratin Bakımının Zararları Nelerdir?

Keratin bakımının faydaları çok olsa da yanlış yapılan uygulamalarda da saçınız için keratin bakımının da zararları olabilir. Bunları kısa bir özetlemek gerekirse;

  • Saçlara keratin bakımı yapılırken kesinlikle ısı kullanıma dikkat etmek gerekir. Yüksek ısılı işlemlerden kaçınılmalıdır. Yüksek ısıda düzleştirici kullanımı keratinin saçları kırmasına sebep oluyor.
  • Keratin tedavisi uygulanırken saçların düz olması için bir pres yöntemi kullanıyor bu da saçların doğallığını kaybetmesine neden olabilir.
  • Saça uygulanan keratin etkisini kısa bir zaman diliminde kaybediyor. Sonrasında saçlarınız mat ve kırılmış haline dönüyor.
  • Keratin saç bakım ürünleri alırken içindekileri incelemek gerekir. Bazı ürünlerin içerisinde formaldehit bulunur. Bu zehirli bir maddedir ve bu madde hem cilde hem de böbreklere zarar vermektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER