Keşfedilmeyi bekleyen cennet Assos! Doğası ve tarihiyle muhteşem manzaralı bir gezi rotası!

Keşfedilmeyi bekleyen cennet Assos! Doğası ve tarihiyle muhteşem manzaralı bir gezi rotası!
GİRİŞ

Assos’ta tarihin izini sürebileceğiniz, antik kentler ve koylar ile eşsiz plajları deneyimleyebileceğiniz, muhteşem manzaralı bir gezi rotası sizleri bekliyor. İşte Assos gezi rehberi…

Keşfedilmeyi bekleyen cennet Assos! Doğası ve tarihiyle muhteşem manzaralı bir gezi rotası! - Marmara’nın saklı kalmış cennetlerinden Assos muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Çanakkale’nin eşsiz keşfedilmeyi bekleye yerlerinden olan Assos, MÖ 7. yüzyıla kadar dayanan köklü tarihi ile her dönem önemli bir yerleşim yeri olmayı başarıyor.

Aioller ve Methymnalılar tarafından kurulan bu kadim kentte görülmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Yazın burayı ziyaret edecekler deniz, kum, güneş ve doğanın tadını çıkarırken, kışıın gelecekler ise Assos’ta bulunan butik otellerde harika bir şömine keyfini deneyimleyebiliyor.

ASSOS’TA GEZİLECEK EN GÜZEL YERLER!

Adeta keşfedilmeyi bekleyen Marmara’nın saklı kalmış cenneti olan Assos, muhteşem doğası, kadim tarihi ve insanlarıyla öne çıkıyor. Bölgede gezip görülmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Bunlardan ilki şüphesiz Assos Antik Kenti oluyor. MÖ 6. yüzyılda kurulan bu antik kent muhteşem deniz manzarası ile dikkat çekiyor. Önemli tarihi kalıntıların yer aldığı antik kent tarihin izini sürmek isteyenlere keyifli seçenekler sunuyor. Bölgede ayrıca 2500 kişilik antik bir tiyatro da bulunuyor.

Yine manzarası ile büyüleyen Athena Tapınağı ise mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Assos’un harabeleri üzerinde kurulan ve muhteşem mimarisi ile göz dolduran Hüdavendigar Camii ise 14. yüzyıldan bu yana varlığını sürdürüyor. Zeus Atları ise bölgede Homeros’un İlyada Destanı’na da konu olan önemiyle dikkat çeken yapılar arasında bulunuyor.

ASSOS NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyinde, Behramkale Köyü’nde yer alan Assos Antik Kenti, bölgede sayısız güzelliği ağılıyor. Antik kentlerin yanı sıra Akliman Sahili, Kadırga Koyu gibi birçok muhteşem plaja da sahip.

KAYNAK: UŞAK HABER