Kiraz şerbeti ile rahatlayın! İşte antioksidan deposu kiraz şerbeti tarifi!

Kiraz şerbeti ile rahatlayın! İşte antioksidan deposu kiraz şerbeti tarifi!
GİRİŞ

Ramazan ayında en çok tercih edilen içeceklerden biri kiraz şerbetidir. Kiraz şerbeti evde kolaylıkla hazırlanabilir ve iftar sonrası afiyetle tüketilebilir.

Kiraz şerbeti tarifi, ramazan ayının başlaması ile arama motorlarında en sık aratılan konular arasında yer aldı. İftar sonrasında afiyetle tüketilebilecek kiraz şerbeti, yüksek antioksidan özelliği ile gerekli olan vücut gücünün de elde edilmesini sağlamaktadır.

Kiraz şerbeti, Osmanlı şerbetleri arasında oldukça popülerdir. Yüksek oranda C vitamini ve K vitamini içeren kiraz şerbeti aynı zamanda, likopen bakımından da oldukça zengindir. Kiraz şerbeti içerisinde yer alan likopen, bağışıklık sisteminde yer alan protein sayısının artmasını sağlar ve bu sayede, bağışıklık sisteminin de güçlenmesine de katkı sağlar.

HAZMI KOLAYLAŞTIRIR

Kiraz şerbeti özellikle ramazana ayındaki iftar vakitlerinin ardından tüketildiğinde hazmı kolaylaştırma özelliğine sahiptir. Lezzetli tadının yanı sıra, vücuda sağladığı faydalar ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine olan etkisi ile kiraz şerbeti oldukça yararlıdır. Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kiraz şerbeti için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • 1 litre su
  • Bir avuç içi kadar kuru kiraz
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 adet karanfil
  • Yarım adet çubuk tarçın
  • Birkaç yaprak taze nane ya da reyhan

KİRAZ ŞERBETİNİN PRATİK TARİFİ

Özellikle ramazan aylarında sevilerek tüketilen kiraz şerbeti, evlerde birkaç malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanabilir. Lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı olan kiraz şerbetinin hazırlanması için ilk olarak kirazlar yıkanıp suda bekletilmelidir. Ardından tencere alınarak üzerine su eklenmeli ve ocağın altı açılmalıdır. Su kaynarken kirazların içerisine toz şeker, limon suyu, karanfil ve tarçın eklenir. Kiraz ve su üzerine eklenen diğer malzemelerden sonra karışım düzenli olarak karıştırılarak ortalama 20 ile 30 dakika arasında kaynatılmalıdır. Kaynama süresinin ardından şerbet ocaktan alınır ve bir süzgeç yardımı ile süzülerek cam kavanoza boşaltılır. Cam kavanozda muhafaza edilen kiraz şerbeti buzdolabına alınır ve soğuduktan sonra tüketilebilir. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan kiraz şerbeti, ramazan ayı boyunca tüketilerek iftardan sonra yaşanan haksızlık sorununun giderilmesini sağlar.