Komşu ilçelerin en yakını sayılır! Uşak ile Çivril arası ne kadar sürer?

Komşu ilçelerin en yakını sayılır! Uşak ile Çivril arası ne kadar sürer?
GİRİŞ

Uşak’tan Çivril’e gitmek isteyenlerin ödemesi gereken ücretle birlikte kat etmesi gereken mesafe açıklandı. Çivril’e arabayla gidilebildiği gibi otobüsle de gidilebiliyor.

Gün içerisinde çeşitli nedenler ile ilçelere gitmek zorunda kalan Uşaklılar, sadece kentimize bağlı olan ilçelere seyahat etmiyor. Aynı zamanda çevre illerin merkezlerine ve ilçelerine de ticari amaç başta olmak üzere birçok amaçla ziyaret gerçekleştiren hemşehrilerimiz, bu ilçelerin uzaklıklarına ilişkin soru işaretlerini gidermek için sık sık araştırma yapıyor. Uşak’a yakın olan ve birçok Uşaklının ziyaret ettiği Denizli ilinin Çivril ilçesi de kafada mesafe gibi konularda soru işareti yaratan ilçelerden biri oluyor.

Uşak iline çok yakın olması nedeniyle pek çok Uşaklının sıklıkla ziyaret ettiği ilçelerden biri olan Çivril, Ege Bölgesi’nin başka bir ili olan Denizli’ye bağlı bulunuyor. Ancak Uşak’a komşu ilçelerden biri olan Çivril’in Uşak ilçelerinden birini sınırı olması nedeniyle bu ilçeye ulaşmak çok da zor olmuyor. Üstelik özel araçla gidilebilen bu ilçeye, Uşak’tan otobüs seferleri de bulunuyor. Peki Uşak ile Çivril arası kaç km, ne kadar sürer ve nasıl gidilir?

UŞAK İLE ÇİVRİL ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Denizli’nin bir ilçesi olan Çivril, nilüferleri ve Işıklı Gölü’yle ünlenmiş olmasıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda sanayi ve turizm etkinlikleriyle ünlü Denizli ilinin en büyük ilçesi olmasıyla da her yıl birçok kişiyi ağırlayan Çivril’e Uşak’tan da giden birçok hemşehrimiz bulunuyor. Bu nedenle Uşak ile Çivril arasındaki mesafe sıklıkla merak ediliyor. Uşak ilinden Çivril’e gitmek için kat edilmesi gereken mesafe yolların yenilenmesiyle birlikte 58 kilometreye kadar düşmüş bulunuyor. Bu da özel bir araçla yaklaşık 45 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gidilebiliyor.

UŞAK İLE ÇİVRİL ARASI OTOBÜS İLE NE KADAR SÜRER?

Denizli ilinin merkezinin kuzey doğusunda bulunan Çivril’in kuzeyinde Uşak’ın bir ilçesi olan Sivaslı yer alırken; kuzey batısında ise yine Uşak’ın bir ilçesi olan Karahallı bulunuyor. Afyonkarahisar’a da sınır olan bu ilçeye Uşak’tan otobüsle gitmek yaklaşık 1 saati geçiyor. Uşak’tan seferlerin sıklıkla düzenlendiği Çivril için otobüs biletleri ortalama 119 TL gibi bir fiyattan başlıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER