Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?
GİRİŞ

Köpeklerde tuvalet eğitimi verilmesi önemli bir konudur. Köpek besleyen kişilerin en çok sorun yaşadığı konu da tuvalet eğitimidir.

Köpeklerde tuvalet eğitimi sorununu kişinin en aza indirmesi yararına olacaktır. Köpeklerin tuvaletini yapmaması gereken yerlere yapması halinde gerekli eğitimi almamış anlamına gelir. Tuvalet eğitimi alan köpekler tuvaletlerini yapması gereken yerlere yaparlar. Köpeklere verilen tuvalet eğitiminde öncelikle eğitim veren kişinin sabırlı olması gereklidir. Eğitim için önemli olan nokta sabırdır. Köpeklerde temizliği sevmediği için eğitimi anında uygulamaz. Köpeğin öncelikle sahibinin evine alışması gereklidir. Bu durum tuvalet eğitiminde önem kazanır. Köpeğin yaşadığı alana adapte olması kolay değildir. Adapte olması halinde tuvalet eğitimi kolay bir durum olacaktır. Köpeğin ev içerisinde tuvalet yapacağı bölgeyi hazırlamanız gereklidir. Köpeğinizin tuvaletini doğru yere yapması halinde mutlaka kendisini ödüllendirin.

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Zaman Alır?

Köpeklere verilen tuvalet eğitiminin süresi yaşam alanına adapte olup olmaması durumuna göre değişkenlik gösterir. Yavru bir köpek ile büyük köpek arasında tuvalet eğitiminin süresinde değişiklik olur. Yetişkin bir köpeğe yaklaşık 1 hafta içerisinde tuvalet eğitimi verebilirsiniz. 1 hafta sonrasında köpek tuvalet konusuna adapte olur ve uyum sağlar. Yavru köpeğin öğrenmesi süresi yetişkin bir köpeğe göre fazladır. Yavru köpeğin tuvalet eğitimi 6 ile 1 yıl arasında süreden oluşur. Yavru köpeğin tuvalet eğitimi daha çok zordur. Ancak sabırlı olunması halinde belirli bir süre sonunda yavru köpek tuvalet konusunda başarılı olur. Köpeklerde tuvalet eğitimi durumunu köpek besleyen kişilerin sabrına bağlı olarak değişir. Aynı zamanda eğitimin doğru ve iyi bir şekilde verilmesi önemlidir.

Köpeklerde Tuvalet Eğitimine Kaç Yaşında Başlanmalıdır?

Köpeklerde tuvalet eğitimi yaşı en az 12 haftalığa sahip olması gereklidir. Köpeklerde için ideal tuvalet eğitimi yaşı 12 haftalık ile 16 haftalık arasında değişir. 12 haftalık olan köpekler idrar konusunda yeterli bilgiyi alabilecek kapasiteye sahip olur. Aynı zamanda 12 haftalık olan köpekler tuvaletini yönlendirme yeteneğine sahip olur. 12 haftadan küçük olan köpeklerin tuvalet eğitimi alması çok erkendir. 12 haftadan önce köpeklere tuvalet konusunda eğitim verilmemelidir. Çünkü bu yaştaki köpeklerin aşıları henüz tamamlanmamıştır. 16 haftadan fazla olan köpeklere tuvalet eğitimi verilmesi de geçtir. Bu haftadan sonra köpeğin idrar konusuna alışması oldukça zordur. Köpek için ideal yaş 12 hafta olmasıdır. Köpeğin 12 ile 16 hafta arasında yaşa sahip olması gereklidir.

Köpeklerde Tuvalet Eğitiminde Önemli Olan Durumlar Nelerdir?

Köpeklerde tuvalet eğitiminde önemli husus baskı yapılmamalıdır. Tuvalet eğitiminde köpeğinizin idrar konusuna alışamaması halinde kızmamalısınız. Sabırlı olmanız gereklidir. Aynı zamanda psikolojik olarak destek sağlamalısınız. Köpeklerde tuvalet eğitimi oldukça zordur. Ancak sabırlı bir eğitimden sonra sonuç başarılıdır. Tuvalet eğitiminde sorunlar olması halinde ceza vermemelisiniz. Köpeklerde tuvalet eğitimi konusunda en çok önemli nokta sevginizi göstermeyi ihmal etmemelisiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER