Köpüklü Türk kahvesi yapmak aslında bu kadar kolay! Bol köpüklü kahvesinin sırları…

Köpüklü Türk kahvesi yapmak aslında bu kadar kolay! Bol köpüklü kahvesinin sırları…
GİRİŞ

Ünü sınırları aşan Türk kahvesi, en bilinen Türk lezzetlerinden biri olmayı başarıyor. Peki, özel fincanı, bol köpüğü ve kültürüyle dikkat çeken Türk kahvesi nasıl hazırlanır? İşte bol köpüklü Türk kahvesinin püf noktası!

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olmayı başaran ve ünü tüm dünyaya yayılan Türk kahvesi, kendine has özellikleriyle herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Özel fincanı, bol köpüğü, kültürü ve beraberinde ikram edilen lokumuyla Türk kahvesi birçok kişinin favorisi olmayı başarıyor.

Hazırlanışı her ne kadar basit olsa da kıvamını ve bol köpüğünü tutturmak maharet istiyor. Köpüklü bir Türk kahvesi hazırlamak zor olsa da sadece basiti birkaç püf noktasına dikkat ederek bile harika bir lezzete imza atabilirsiniz.

TÜRK KAHVESİ UNESCO KÜLTÜR MİRASINDA!

Avrupa’da ve zaman içinde tüm dünyada kahve kültürünün oluşmasında Türk etkisi birçok tarihçi tarafından kabul ediliyor. Tüm kahvelerin atası kabul edilen Türk kahvesi ise kendine has özellikleri sayesinde 2013 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edildi.

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİNİN PÜF NOKTALARI NELER?

Türk kahvesini diğer kahvelerden ayıran temel özelliklerinden biri köpüğüdür. Kahvenin bol köpüklü olması için kahve çeşidi ve kahvenin orta öğütme derecesinde taze çekilmiş olması önemlidir.

Her kişi için yaklaşık 1 fincan su miktarı da önemlidir. Köpüğün daha kaliteli olması için geleneksel bakır cezve kullanmak da diğer önemli bir püf noktası olacaktır.

Kahve, su ve şeker (isteğe bağlı) kaynama işlemi öncesinde iyice karışmalıdır. Kaynadıktan ve pişirme esnasında karıştırmanız önerilmez. Bol köpüklü olması için bir miktar kaynadıktan sonra oluşan köpük üstten alınarak fincanlara pay edilmeli, ikinci köpük oluşumu sonrasında kahve fincanlara dökülmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER