Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkartılır?
GİRİŞ

Kan lekesinin kurumasından sonra çıkabilmesi için en çok kullanılan yöntemlerden biri, kurumuş kan lekesi üzerine beyaz sirke dökülmesidir.

Beyaz sirke, her zemindeki kurumuş kan lekelerinin çıkabilmesi için kullanılan yöntemlerden biridir. Bu nedenle de kıyafetlerde, halılarda ya da koltuklarda oluşmuş ve kurumuş kan lekeleri için beyaz sirke ile su kullanılabilir.

Regl Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Regl kanının kıyafetlere bulaşmasından sonra çıkabilmesi için genellikle beyaz sirke kullanılır. Kıyafetlere hiçbir şey sürülmeden doğrudan makineye atılarak yıkanabilirler. Ancak bu yöntem, kan lekesinin yeni olduğu fark edildikten sonra yapılmalıdır. Eğer kan lekesinin bulaşmasının üstünden bir süre geçmişse, mutlaka kıyafetlerin üzerine leke çıkarıcı veya beyaz sirke dökülerek makineden yıkanmaları gereklidir.

Yataktan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Yatağa bulaşmış kan lekesinin çıkabilmesi için lekelenmiş olan yerin üzerine beyaz sirke veya çamaşır suyu dökülmesi ve nemli bir bez ile silinmesi gereklidir. Çamaşır suyunun kullanılmasına dikkat edilmelidir. Eğer dökülen ve silinen yerden yeterince temizlenmezse, çarşaflara bulaşabilir ve bulaşmasından sonra da çarşafın rengini değiştirebilir. Ancak beyaz sirkenin bu durum üzerinde bir etkisi mevcut değildir. Bu nedenle ıslak ya da kurumuş kan lekesinin yataktan çıkarılması için nemli bir bez ile silinmesi uygun olacaktır.

Koltuktan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuğa bulaşmış kan lekesinin çıkarılabilmesi için öncelikle 1 tatlı kaşığı tuz ve mısır nişastasının çok az bir miktar suyla karıştırılması gereklidir. Daha sonra elde edilmiş karışımın kanın bulaşmış olduğu koltuğun üzerine sürülmesi ve nemli bir bez yardımı ile ovalanması gereklidir. Mısır nişastası ile tuz, böylece etki edecek ve kısa bir süre içinde kan lekesinin çıkmasını sağlayacaktır.

Yıkanmış Ama Çıkmamış Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetlere bulaşmış kan lekesinin yıkanmasından sonra hala çıkmaması durumunda, öncelikle çarşaf ya da kıyafetin mutlaka soğuk su ile ıslatılması gereklidir. Daha sonra üzerine bol miktarda beyaz sirke dökülmeli ve yeniden yıkanmasının gerektiği sıcaklıkta yıkanması gereklidir. Eğer yine kan lekesi çıkmazsa, kıyafetin sirkeli suda yaklaşık 4-5 saat bekletilmesi ve bundan sonra yıkanması gereklidir.

Kottan Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kot pantolondan kurumuş kan lekesinin çıkarılabilmesi için genellikle diş macunu kullanılır. Diş macunu, kot kumaşlara bulaşmış olan ıslak ya da kurumuş kan lekelerinin kolaylıkla çıkabilmesini sağlar. Kot zemine diş macununun sürülmesinden sonra güzelce ovalanmalı ve daha sonra da makinede yıkanmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER