KYK yurtlarında kalarak konaklamayı bedavaya getirebilirsiniz! Öğrenci olmak gerekmiyor

KYK yurtlarında kalarak konaklamayı bedavaya getirebilirsiniz! Öğrenci olmak gerekmiyor
GİRİŞ

Türkiye genelindeki tüm KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı bulunuyor. Üstelik öğrenci olma şartı da aranmıyor. Peki, KYK’da ücretsiz kalma şartları neler? Tatilinizi bedavaya getirin…

Tatil sezonunun başlamasının ardından otellerde doluluk oranları da artmaya başladı. Özellikle tatil sürecinde konaklama ücretleri birçok kişinin bütçesini yorduğu için çadır kampı gibi alternatiflere de ilgi bir hayli arttı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmet ise belirli yaş gruplarındaki vatandaşların ücretsiz olarak konaklamasını sağlıyor. Bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında konaklayarak tatilinizi ücretsiz hale getirebilirsiniz. Üstelik öğrenci olma şartı da aranmıyor.

GSB SEYAHATSEVER PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından duyurulan Seyahatsever Programı ile KYK yurtları aracılığıyla gençlerin farklı şehirlerdeki yurtları tıpkı otel gibi ücretsiz şekilde konaklayabilmektedir.

Türkiye genelinde KYK yurtlarında ücretsiz şekilde konaklamak için 10 Temmuz – 27 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuru yapılması gerekiyor. Öğrenci olmaya gerek kalamadan 18 – 30 yaş arasında olmak yeterlidir.

SEYAHATSEVER PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Seyahatsever Programı kapsamında başvurular kalmak istediğiniz KYK yurdu ile iletişime geçerek yapılmaktadır. GSB’nin resmi sitesi üzerinden ilgili şehri seçtikten sonra KYK yurdunun iletişim bilgilerini kullanarak doluluk durumunu öğrenebilirsiniz. Yurda gitmeden 1 – 2 gün önce Alo GSB hattından (444 0 472) rezervasyon yaptırılması da mümkündür.

Türkiye genelinde tüm 18 – 30 yaş arasındaki gençleri kapsayan seyahatsever programı kapsamında ücretsiz konaklama işlemleri yapılabiliyor. Yurda giriş yapmak için sadece T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisini vermek yeterli olacaktır. Konaklama için yurda ilk giriş saati 16.00, çıkış saati ise 13.00’tür. Yurda giriş çıkış saatleri ise 05.00 – 01.00 olarak belirlenmiştir.

KAYNAK: UŞAK HABER