Lezzetli Karpuz Nasıl Seçilir? Püf Noktaları

Lezzetli Karpuz Nasıl Seçilir? Püf Noktaları
GİRİŞ

Karpuz sezonu açıldığında en iyi karpuzu seçmenin bazı püf noktaları vardır. Kesildiği anda farkını ortaya koyan, mis gibi kokusuyla herkesin iştahını kabartan bir karpuz seçmeyi kim istemez?

Ağızdaki ideal kıvamı ve lezzetiyle kimsenin hayır diyemeyeceği karpuzu seçmek sanıldığı kadar zor değildir. Lezzetli karpuz seçmenin püf noktalarını sizin için sıraladık.

Karpuzun Boyutu Önemli

Karpuzun normalden çok büyük veya çok küçük olması lezzetinde bazı sıkıntılar yaratabilir. Bu yüzden lezzetli bir karpuz arıyorsanız mutlaka orta büyüklükte olanları seçmeye özen gösterin. Karpuz kesildikten sonra kısa sürede bitirilmesi gereken bir meyve olduğu için orta boyutta olması idealdir. Bekletilen karpuzun tadı kaçacağı için kalabalık ailelerde bile orta büyüklükte karpuz seçilmelidir.

Karpuzun Dip Rengine Dikkat

Karpuzun dip rengi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Karpuzun lezzetli olup olmadığını gösteren dip rengi önemli bir kriterdir. Dip rengi koyu sarı olan karpuzlar daha lezzetlidir. Dip rengi beyaza yakın olan karpuzlar ise tatsız çıkabilir.

Karpuzun Kabuk Yüzeyini İnceleyin

Karpuzun dış yüzünde pürüzsüz ve temiz görüntü olması çok önemli değildir. Karpuzun dışında örümcek ağına benzer kahve rengi noktalar, çizikler ve deformeler varsa o karpuz lezzetlidir. Arıların çalıştığını gösteren bu izler tozlaşmanın bir sonucudur. Karpuzun kabuğu kahverengi lekelere sahipse o karpuz kesinlikle çok lezzetli çıkacaktır.

Karpuzun Şekli Ne Anlama Gelir?

Karpuzun şekli de tadı hakkında önemli ipuçları sunar. Sulu karpuz sevenler ince uzun yapıda olan karpuzları tercih edebilir. Tatlı karpuz sevenler ise daha yuvarlak şekilde olanları seçmelidir. Karpuzun şeklinde göre tadında ufak farklılıklar görülebilir.

Karpuz Sapının Rengi

Karpuzun sapı meyvenin lezzeti hakkında ipuçları verir. Eğer koyu yeşil veya kahverengi ve kuru saplı bir karpuz seçerseniz meyvenin olgun olduğunu gösterir. Karpuzun sapı daha açık bir yeşil rengine sahipse yakın zamanda toplandığını ve henüz olgunlaşmadığını gösterir.

Karpuza Hafifçe Vurmanın Önemi

Lezzetli karpuz seçiminde en klasik yöntem hafifçe vurma yöntemidir. Karpuza avucunuzun içiyle vurduğunuzda tok bir ses çıkıyorsa bu olgun ve lezzetli olduğunun işaretidir.

KAYNAK: UŞAK HABER