Limon suyu, soğuk kompres ve çay poşetleri sivrisinek kaşıntısını anında geçiriyor!

Limon suyu, soğuk kompres ve çay poşetleri sivrisinek kaşıntısını anında geçiriyor!
GİRİŞ

Sivrisinek kaşıntısına karşı uygulayabileceğiniz bu üç yöntem ile kısa sürede kaşıntının önüne geçebilirsiniz. Çay poşetleri, soğuk kompres ve limon suyu yöntemini hemen deneyin!

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birçok kişinin korkulu rüyası sivrisinekler de ortaya çıkıyor. Özellikle geceleri uykuyu bölen ve tüm gün kaşınmanıza neden olan sivrisineklere karşı bazı basit yöntemler uygulayarak kaşıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yaz aylarında en sık karşılaştığımız sorunlardan olan sivrisinek ısırıklarına karşı bazı doğal yöntemler deneyerek bu kaşıntı problemlerinden de kurtulmak mümkün. Son derece basit üç farklı yöntem ile bu sorundan hemen kurtulabilirsiniz.

sivrisinek-2.jpg

SİVİRSİNEK KAŞINTISI NASIL GEÇER?

Sivrisinek ısırığı sonrasında gün boyunca kaşınmamak için bazı önlemler almanız gerekebilir. Sivrisinek kaşıntısını geçiren doğal yöntemlere karşı eğer herhangi bir hassasiyetiniz bulunmuyor ve alerjik reaksiyon göstermiyorsanız bu durumda sadece üç basit yöntemle bu sorunu aşmanız mümkündür.

İnsan sağlığını da birçok yönden tehdit eden sivrisineklerden korunmak için de yine bazı yöntemler kullanılabilir. Ancak önceliği sivrisinek kaşıntısını geçirmek olanlar için uzmanlar en etkili üç yöntemi duyurdu. Soğuk kompress uygulaması, limon suyu ve çay poşetleri en etkili yöntemler.

sivrisinek-3.jpg

SİVRİSİNEK KAŞINTISI GEÇİREN DOĞAL YÖNTEMLER

Sivrisinek kaşıntısına karşı en etkili doğal yöntemler arasında soğuk kompres uygulaması ilk sırada yer alıyor. Isırık bölgesine soğuk kompres uygulayarak kaşıntı derecesini bir hayli hafifletmek mümkündür. Ayrıca şişliğinde azaltılmasını sağlayacaktır. Buz paketi ya da soğuk su ile ıslatılmış bez tercih edilebilir.

Çay içindeki bazı bileşikler kaşıntıyı azaltmaktadır. Siyah ya da yeşil çay poşetlerini ıslattıktan sonra kaşıntı yerine uygulayabilirsiniz.

Limon suyu ise enfeksiyonu önlemesi ve kaşıntıyı azaltması açısından en faydalı doğal yöntemlerden biri olarak değerlendirilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER