Mavi saç bu ten rengine sahip kadınlarda daha güzel duruyor

Mavi saç bu ten rengine sahip kadınlarda daha güzel duruyor
GİRİŞ

Son zamanda klasik saç renklerinin yerini daha iddialı renkler almaktadır. Onlardan biri mavi saç rengi diyebiliriz.

Mavi saç rengi hangi tenlere yakışır sorusu bu rengi yaptırmak isteyen kişiler tarafından bir hayli fazla merak edilen bir durumdur. Çünkü mavi saç rengi cesaret isteyen bir renk olduğundan dolayı doğal olarak herkes tarafından tercih edilmiyor. Çünkü mavi saç rengini yaptırdıktan sonra yüze yakışmama gibi bir risk durumuyla da karşılaşma olası olabiliyor. Sonuç olarak bu gibi can sıkıcı bir durum yaşanmaması için burada ilk dikkat edilmesi gereken önemli faktörlerden biri de mavi saç renginin hangi tenler için daha doğru bir seçim olduğunun bilinmesi olacaktır.

Mavi Saç Rengi Hangi Ten İçin İdealdir?

Mavi saç rengini yaptırmak istiyorsanız beyaz tenli olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda ela gözlü, yeşil ya da mavi renk gözüne sahip olan açık tenli kişilerde oldukça hoş duran bir saç rengidir. Görsel açıdan bakıldığı zaman son derece göze hoş gelecek bir uyumluluğu sunar. Bu nedenle her ne kadar yapılsa bile ortaya rahatsız etmeye neden olacak bir durum çıkarmaz. Tabi bu saç rengini kullanacak olan kişilerin bir başka dikkat etmesi gereken unsurlar arasında makyajın abartıya kaçılmaması olacak. Mavi saç rengine sahip olanların daha çok doğal makyaj stillerini tercih etmesi çok daha doğru olacaktır. Doğal makyaj sonucunda göze son derece hoş gelen bir görünüm içerisinde olmanız mümkün olacaktır. Mavi saç rengi oldukça iddialı bir renk olduğu bilinmektedir. Bu nedenle daha cesur olarak ifade edeceğimiz görüntüde olmak isteyen kişiler son zamanda bu tür saç renklerini daha ağırlıklı şekilde kullanma kararı aldığını söylememiz de fayda var.

Esmerlere Mavi Saç Yakışır Mı?

Beyaz tenli olanların yanı sıra esmer tenli kadınlarda mavi saç yapma isteği içerisinde oluyor. Fakat ten rengi daha koyu olduğundan dolayı mavi saçın yakışıp yakışmayacağı konusunda bir kararsızlık içerisine girme durumları söz konusu olacaktır. Esmerlere mavi saç yakışır mı diye bakıldığı zaman daha açık şekilde mavi saç rengi tercih edilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER