Milyonlarca insanın hayali! 2023 DV Green Card sonuçları açıklandı! ABD DV Green Card sonuçları nasıl öğrenilir?

Milyonlarca insanın hayali! 2023 DV Green Card sonuçları açıklandı! ABD DV Green Card sonuçları nasıl öğrenilir?
GİRİŞ

Amerikan rüyasını gerçekleştirmek isteyenlerin gözü kulağı Green Card sonuçlarına çevrilmiş durumda. ABD Yeşil Kart başvuru sonuçları belli oluyor. İşte detaylar…

ABD’de rahat bir yaşam için milyonlarca insanın başvurduğu Green Card sonuçları açıklanmaya başladı. 5 Ekim – 8 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılan başvuruların sonuçları duyurulmaya devam ediyor. DV Green Card sonuçları ‘’vprogram.state.gov’’ üzerinden açıklanmaya devam ediyor.

Kademeli olarak duyurulan sonuçlara göre kazanan kişiler hazırlıklarına şimdiden başladılar. Türkiye’den de pek çok kişinin başvuruda bulunduğu Green Card ile evlilik, çalışma ve yaşama hakkı gibi birçok imkan bu kart ile sağlanıyor. Üstelik bu yol pasaport zorunluluğu da gerekmiyordu.

GREEN CARD NEDİR, NASIL ALINIR?

Green Card, ABD’de yasal olarak ikamet etmek ve çalışmak için verilen bir tür oturma izni yani daimi ikamet kartıdır. Daimi ikamet hakkı verdiği gibi belirli koşullarda ABD vatandaşı olmak için başvuru hakkı da sunar.

Green Card başvuru süreci belirli koşulların sağlanması ile mümkündür. Aile üyeleri, işverenler, yatırımcılar, mülteci ve sığınmacılar ile lotarya gibi farklı kategorilerde Green Card uygulanmaktadır. DV Lottery adıyla her yol Green Card çekilişi yapılmaktadır. Bu sayede şanslı kişiler ABD’de daimi yaşam hakkı elde edebiliyor.

2023 GREE CARD SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

KDV – 2024 katılımcıları için Green Card sonuçları duyurulmaya başladı. 6 Mayıs 2023’te başlayarak Green Card sonuçları öğrenilebilecek. Başvurusu sonuçlarının öğrenilmesi için ‘’dvprogram.state.gov’’ adresinden gerekli işlem adımları takip edilerek sorgulama işlemlerinin yapılması gerekmektedir. 6 Mayıs 2023 tarihinde Green Card başvuru sonuçları açıklanacak. Sonuç açıklanmasının ardından Green Card almaya hak kazanan kişiler ABD’de daimi yaşam fırsatı elde edecekler.

KAYNAK: UŞAK HABER