Muhteşem doğası ve manzarasıyla Acarlar Longozu fotoğrafçıların da ilk tercihi oluyor

Muhteşem doğası ve manzarasıyla Acarlar Longozu fotoğrafçıların da ilk tercihi oluyor
GİRİŞ

Acarlar Longozu, Türkiye’nin birinci derece sit alanı olan tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olmayı başarıyor. Her köşesi adeta cennet… Muhteşem bir doğayla tanışmaya hazır olun!

Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında bir noktada yer alan Acarlar Longozu, Türkiye’nin az bilinen ancak görenleri adeta büyüleyen tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olarak öne çıkıyor. Subasar ormanı olarak bilinen alan, genişliği 250 – 1.250 m ve uzunluğu ise 7,5 km’den oluşuyor.

Özellikle hafta sonlarını yemyeşil bir doğanın ortasında geçirmek ve kendini masalsı bir yerde hissetmek isteyenler için muhteşem seçenekler sunuyor. Doğa fotoğrafçıları ve doğal yaşama meraklı herkesin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

ACARLAR LONGOZU’NDA NELER YAPILIR, NE ZAMAN GİDİLİR?

Birinci derece sit alanı olan ve Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olan Acarlar Longozu, he mevsim ziyaretçilerini bekliyor. Bilinenin aksine bir ağaç türü değil, başlı başına bir ekosistem olan longoz ormanları, 750 metre ile sınırlı yürüyüş yoluna sahip bölgede deniz bisikleti kiralayarak yeşilliğin arasında keyifli bir tura çıkmak mümkün.

Özellikle mayıs ayından kasım ayının sona kadar bölgenin ziyaret edilmesi mümkündür. 2021 yılında UNESCO tarafından insan ve doğa arasında örnek bir uyum örneği olarak Biosfer Rezervi olarak ilan edilmiştir.

Kano ve tekne gezintisi, kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşü, bisiklet, balık avlama gibi pek çok aktivite de yapılabiliyor. Muhteşem doğasıyla görenleri adeta büyülüyor.

ACARLAR LONGOZU NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Acarlar Longozu, Sakarya ilinin kuzeyinde yer alan Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer alıyor. Karasu’dan Acarlar Longozu’na 108 numaralı otobüsler ile ulaşım mümkün. Ayrıca özel araçlarla da gelinebiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER