Mutlu bir birliktelik için bunlara dikkat! Uzman Psikolog Esra Ezmeci çiftler için mutluluğun formülü verdi!

Mutlu bir birliktelik için bunlara dikkat! Uzman Psikolog Esra Ezmeci çiftler için mutluluğun formülü verdi!
GİRİŞ

Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, mutlu çiftlerin sırrını paylaştı. Mutlu bir birliktelik için önemli olan bu kurallar ile daha iyi bir ilişki hayatı sürmek mümkün. İşte o altın kurallar…

Mutlu bir birliktelik için bunlara dikkat! Uzman Psikolog Esra Ezmeci çiftler için mutluluğun formülü verdi! - Mutlu bir birliktelik için ilişkilerde çiftlerin birçok anlayışlı olmaları ve birbirlerine olan saygılarının kaybetmemeleri son derece önemlidir. Günümüzde boşanmalar ve ayrılıkların her geçen gün artması da aslında bu temel iki kritere dikkat etmemekten kaynaklanıyor.

İlişkiler üzerine açıklamaları ile dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci’nin Sabah’ta yer alan açıklamalarına göre ilişkilerde özellikle iletişim problemlerinin bu tür sorunlara neden olduğunun altı çizildi.

İLİŞKİLERDE BUNLARI YAPMAKTAN KAÇININ!

Günümüzde ayrılıkların büyük kısmının iletişim problemlerinden kaynaklandığını ifade eden Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, ilişkilerde daha açık bir iletişim kurulması gerektiğini ifade etti. Ortaya çıkan iletişim problemlerinin temelde, duygu ve düşüncenin açık bir şekilde ifade edilememesinden kaynaklandığı ve tarafların beklentilerinin karşılanamaması nedeniyle ortaya çıktığı aktarılıyor.

İlişkilerde dürüst olmak, lafı dolandırmamak, çatışmadan kaçmamak ve her ne olursa olsun asla sesinizi yükseltmemek gerektiğinin altını çizdi. Bu tür davranışlardan kaçınmak bile ilişkilerde daha iyi bir iletişim kurulmasının sağlayacağı ifade ediliyor.

GENELLEMELERDEN VE YARGILAYIP SUÇLAMAKTAN KAÇININ!

İlişkilerde en sık yaşanan iletişim problemleri duygu ve düşüncenin açıkça paylaşılmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle iletişimi kesmek, günlük tabiriyle küsmek son derece faydasız bir davranış olarak görülüyor. Öte yandan asla genelleme yapmamak da önemli görüldü. Sorunun çözümü için karşı tarafı suçlayıcı şekilde hep aynı şeyi yaptığı konusunda genellemek son derece yanlış olduğu ifade ediliyor.

Tartışmayı suçlayıcı cümlelerle sürdürmek ve yargılayıp suçlamanın da ilişkileri yıpratan bir unsur olduğu aktarıldı. Diğer önemli bir konu ise tüm bunlara ek olarak karşı tarafı küçümsemenin de ilişkide ciddi hasarlar verebileceği aktarılıyor.

ZİHİN OKUMAKTAN VAZGEÇİN!

Sadece ilişkilerde değil, gündelik birçok ilişkide zihin okumak her iki tarafa da zarar veriyor. Karşı tarafın olay hakkında ne düşündüğünü tam olarak anlamak konuşmadan mümkün değildir. Bu nedenle açık iletişim kurulması gerektiğinin altı çiziliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER