Nasreddin Hoca Hollywood’da! Animasyon filmi için çalışmalar başladı!

Nasreddin Hoca Hollywood’da! Animasyon filmi için çalışmalar başladı!
GİRİŞ

Türk halk kahramanı olan Nasreddin Hoca, yurt dışına açılıyor. Hollywood dünyasına giriş yapacak olan Nasreddin Hoca için animasyon çalışmaları başladı.

Nasreddin Hoca Hollywood’da! Animasyon filmi için çalışmalar başladı! - Uzun yıllardan günümüze kadar gelen Nasreddin Hoca, Türk halk kahramanı olarak bilinir. Yediden yetmişe herkesin bildiği hikayelerde yer alan Nasreddin Hoca, nesilden nesile aktarılarak devamlılığını ve bilinirliliğini sürdürmeyi başardı.

Nasreddin Hoca’yı konu alan ve Hollywood filmi yapımcısı olan Timur Bekmambetov tarafından yönetileceği belirtilen animasyon filmi için çalışmalarda son aşamaya gelindiği ifade edildi. Yapılan bu anlaşma ile Türk tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan Nasreddin Hoca, Hollywood’a açılmış ve tüm dünya tarafından da tanınmış olacak. Yeni Düşler Animasyon tarafından yapılan açıklamalarda, Nasreddin Hoca hakkında Hollywood film yapımcısı olan Timur Bekmambetov ile iş birliği yapıldığı ifade edildi.

ANİMASYON 2024 YILINDA VİZYONA GİRECEK

Yeni Düşler Animasyon tarafından yapılan açıklamalarda, Nasreddin Hoca hakkında Hollywood film yapımcısı olan Timur Bekmambetov ile iş birliği yapıldığı ifade edildi. Aynı zamanda, Nasreddin Hoca’yı konu alan animasyonunu ingilizce olarak dünya çapında vizyona gireceği de belirtildi. Nasreddin Hoca’yı konu alan animasyonun 2024 yılında vizyona girmesi bekleniyor. 2024 yılında animasyonun vizyonsa girmesinin ardından televizyon dizisi, çizgi roman ve VR deneyimi ile Nasreddin Hoca’nın eğlence dünyasına da girmesinin planlandığı belirtildi.

EFSANEVİ KİŞİ NASREDDİN HOCA

Nasreddin Hoca; Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Hortu ile Akşehir çevresinde yaşamış efsanevi ve mizah kahramanıdır. Nasreddin Hoca’nın 1208 yılında doğduğu ve 1284 yılında Akşehir’de vefat ettiği bilinmektedir. Nasreddin Hoca’ya ait hikayeler uzun yıllardır Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Nesilden nesile aktarılan hikayeler ile Nasreddin Hoca her yaştan kişi tarafından tanınır. Nasreddin Hoca’nın asıl amacının insanları düşündürmek ve ders vermek olduğu bilinir. Nasreddin Hoca’nın kişiliğinde yer alan tatlı dili, güler yüzlü tasviri ve içtenliği ön plana çıkmaktadır. Eğlenceli dili ile insanların düşünmesine ve doğruyu görmesine imkan sunan Nasreddin Hoca’nın animasyonun Hollywood’a taşınması ile Türk kültüründe büyük bir öneme sahip olan bu karakterin dünya genelinde tanınması mümkün olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER