Oje Lekesi Asetonsuz Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Asetonsuz Nasıl Çıkar?
GİRİŞ

Soyulan veya eskiyen ojeleri çıkarmak için evde asetonunuz bittiyse dert etmenize gerek yoktur.

Bu durumda oje lekesini çok pratik bir şekilde çıkarmanın farklı yöntemlerini uygulamak gerekir. Evde aseton kalmamışsa oje lekelerini doğal bir karışımla çıkarmak mümkündür. Oje lekesini çıkarmak için uygulayacağınız doğal karışımla kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Aseton Olmadan Oje Lekesi Çıkarma Yöntemi

Asetonun bitmesi, özellikle oje süren kadınların başına sık gelen problemler arasındadır. Başka renk oje sürmek istediğinizde evde asetonun bittiğini fark ederseniz panik yapmanıza gerek yoktur. Mutfaktaki malzemeleri kullanarak aseton olmadan oje lekesini çıkarabilirsiniz. Ojeleri çıkarmak için kullanacağınız doğal yöntemler sayesinde kısa sürede bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Oje Lekesi Çıkarmanın Doğal Yolu

Doğal yollarla oje çıkarmak için her evde bulunan malzemeleri kullanmanız yeterlidir. Her evin mutfağında bulunan şu malzemeler ile oje çıkartan doğal karışım hazırlayabilirsiniz:

  • Yarım limon
  • Yarım limon suyuna denk gelecek kadar sirke
  • Bir kap
  • Pamuk

Bu malzemeleri bir araya getirip hazırlayacağınız karışım asetonun yerini tutacaktır. Asetonsuz oje lekesi çıkarmak için bu karışımı etkili biçimde uygulamanız gerekir. Uygulama aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır.

Asetonsuz Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Aseton olmadan oje lekesi çıkarmak istiyorsanız bu karışımı kullanabilirsiniz. Öncelikle ojeleri yumuşatmak için elinizi 15 dakika kadar sıcak suda bekletin. Sonra yarım limon suyunu bir kabın içine sıkın ve sırayla şu yöntemleri uygulayın:

  • Limon suyu koyduğunuz kaba bununla aynı miktarda sirke ekleyin.
  • İkisinin oranlarını eşitledikten sonra güzelce karıştırın.
  • Karışımın içine ellerinizi daldırıp ojeli tırnaklarınızı 5 dakika boyunca tutun.
  • Son aşamada tıpkı asetonla siler gibi pamuk parçasını bu asitli karışıma batırın ve tırnaklarınızı bastırarak ojeyi silin.

Limon ve sirkede bulunan asit tahmin ettiğinizden çok daha kuvvetli bir leke çıkarıcı olabilir. Aseton daha fazla kimyasal içerdiği için oje çıkarmada rakipsizdir. Ancak yine de sirkeli karışımla doğal yöntem uygulayarak oje lekelerini çıkarabilirsiniz. Sirke ve limonlu bu karışımı sürdükten sonra pamukla kuvvetli bir şekilde bastırarak oje lekelerini söküp atabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER