Oje sürerken buna dikkat edin, pedikürün uzun süre dayanmasını sağlıyor!

Oje sürerken buna dikkat edin, pedikürün uzun süre dayanmasını sağlıyor!
GİRİŞ

Çoğu zaman manikürden daha uzun süre dayanan pedikürün yazın tam tersi olduğunu söylemek mümkün. Bu yöntemle pedikürünüzü 3 haftaya kadar dayanmasını sağlayabilirsiniz!

Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle yaza hazırlık yapan birçok kişi manikür ve pedikürlerini de yenilemeye başladı. Genelde manikürden daha uzun süre dayanan pedikür, yaz aylarının gelmesiyle tam tersi haline geliyor.

Havuz kenarında rahatça vakit geçirmek veya sürekli gezmek pedikürün az dayanmasını sağlıyor. Güzellik uzmanları ise bu durumlara çare olacak en başarılı yöntemleri duyurdu. Söz konusu yöntemler ile pedikürünüzün çok daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir ve özellikle tatilde çok daha estetik bir görünüme sahip olabilirsiniz.

3 HAFTAYA KADAR DAYANIYOR!

Pedikürünüzün 3 haftaya kadar dayanmasını sağlamak için basit birkaç yöntem deneyerek daha sağlıklı ve estetik görünüme sahip olabilirsiniz. Güzellik uzmanlarının yaza girerken sundukları öneriler büyük ilgi görüyor.

Çatlamış topuklar ve bozulmuş bir oje nedeniyle ayaklarınız hiç pedikür yapılmamış gibi görünebilir. Bu durumdan kurtulmak için basiti birkaç adımlı yöntemleri deneyerek 3 haftaya kadar pedikürünüzün dayanmasını sağlayabilirsiniz.

TIRNAK YÜZEYİNLERİ TEMİZLEYİ İHMAL ETMEYİN!

Oje sürmeden önce tırnakları ve kütikülleri iyice temizlemek gerekiyor. Güzellik uzmanları tarafından kütiküllerin geriye doğru ittirilmesi ve isteğe göre kesilmesi önerilmektedir. Bu sayede oje daha uzun süre dayanabiliyor.

Öte yandan ayak parmaklarının kütikül yağı ve krem ile nemlendirilmesi tavsiye ediliyor. İdeal olan ürünlerin ise en çabuk emilenler olduğu ifade ediliyor. Bu sayede pediküre kısa sürede bağlanabilmektedir.

SU DEĞMEMESİNE ÖZEN GÖSTERİN!

Deniz ve havuz mevsimlerinin de gelmesiyle suya temasta artıyor. Sık duş almak da bu kapsamda sayılabilir. Ancak pedikür sonrasında en az 6 saat boyunca ayakların kuru kalması öneriliyor. Kalıcı bir pedikür için bu detay önemli olarak gösterilmiştir.

TIRNAK CİLASI UYGULAMAYA DEVAM EDİN!

Tırnak cilasının da tekrar uygulanması gerektiğini aktaran uzmanlar, tırnak cilasının 2 – 3 günde bir yeniden uygulanmasını tavsiye ediyor. Tırnakların ojeyi matlaştırması ve UV ışınlarından korunması gibi faydalar sağladığı aktarılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER