Orkide Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Önemli Noktalar

Orkide Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Önemli Noktalar
GİRİŞ

Orkidelere iyi şekilde bakabilmek için öncelikle iyi güneş alabildikleri bir konumda bırakılmaları gereklidir.

İyi güneş alamadıkları bir yerde olmaları orkidelerin büyümelerini engeller. Bununla beraber, orkidelerin sulamalarına da dikkat edilmesi gereklidir. Eğer fazla sulanırlarsa kökleri genişleyecek ve zamanla bitkinin gövdesine de zarar verecektir.

Orkide Bakımında Önemli Noktalar Nelerdir?

Orkide bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, orkidelerin hava alan ve güneş gören bir konumda tutulmalarıdır. Eğer oksijen ve güneş ışığı görmeyen bir yerde bırakılırlarsa kısa sürede solacaklardır. Bunların yanında, orkidelerin doğrudan sulanmaması gereklidir. Sulama esnasında fısfıs kullanımı köklerin suyu daha iyi almasını sağlayacaktır. Bununla beraber, orkidelerin budamalarına da dikkat edilmesi gereklidir.

Orkide Nasıl Coşturulur?

Orkidelerin coşması ve çiçek açmaları için sulamasına ve tutulduğu yere dikkat edilmesi gereklidir. Orkidelerin doğrudan güneş ışığına bırakılmaması gereklidir. Yapraklarının doğrudan güneş alması, çiçek açmamalarına neden olabilir. Ancak bununla beraber çok loş ve karanlık yerlerde de bırakılmamalıdır. Sulamasına ve senede bir kez gübreleme işlemi yapmaya dikkat edilmesi ile beraber orkidelerin çiçekleri çokça açacaktır.

Kuruyan Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Kurumuş orkidelerin canlandırma bakımları için orkidelerin çürümesinin önüne geçmek amacı ile sürekli olarak sulanmaması gereklidir. Haftada bir veya birkaç gün orkidelerin sulanması yeterli olacaktır. Bununla beraber, kurumuş orkidelerin doğrudan güneş almayacak ancak karanlıkta da kalmayacağı bir konumda tutulması kurumuş çiçeklerin yeniden canlanmasını sağlayacaktır.

Orkide Çiçek Açtırma Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkidelerin çiçek açabilmesi için mutlaka güneş ve oksijen alabilen bir yerde bulundurulmaları ve topraklarının nem seviyesinin %40 altına indirilmemesi gereklidir. Çiçek açılması istenen orkidelerin gündüzleri genellikle 26 derece sıcaklıkta olmasına da dikkat edilmelidir. Bu sıcaklığın üzerine çıkılabilir ancak mümkün olduğunca altına inilmemesi gereklidir.

Orkide Nasıl Yavrulatılır?

Orkidelerin çoğaltılabilmesi için uygulanması gereken yöntem, orkidelerin saplarında çıkan filizlerin kesilmesi ve filizlendirilerek yeni bir toprağa ekilmesidir. Bu yöntem ile beraber yeni orkidelerin elde edilebilmesi mümkündür. Orkideler belirli zamanlarda filizler verirler. Bu dönemleri yakalayarak kolaylıkla orkidelerin yavrulatılabilmeleri mümkündür.

Orkide Toprağı Nedir?

Orkide bitkisinin yetiştiği toprak cinsine orkide toprağı ismi verilir. Orkideler, normal çiçek ve süs bitkisi topraklarında yetişebilen ve çiçek açabilen bitkiler değildir. Bu nedenle de orkide yetiştirmek ve bakmak isteyen kişilerin özel olarak satılan orkide toprağını almaları gereklidir. Su ve hava geçirme özelliğinin diğer topraklara göre daha yüksek olmasından dolayı kullanılır.

KAYNAK: UŞAK HABER