Pratik yemekler için tüyolar! Hazırlıklarınızı şimdiden yapın ramazanda uğraşmayın!

Pratik yemekler için tüyolar! Hazırlıklarınızı şimdiden yapın ramazanda uğraşmayın!
GİRİŞ

Ramazan ayı başlıyor ve oruç ibadetini yerine getirecek olan kişiler, iftar ve sahurda hazırlayacakları yemekleri planlamaya başladı. Zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yemek hazırlamak için bu yöntemler tercih edilebilir.

Pratik yemekler için tüyolar! Hazırlıklarınızı şimdiden yapın ramazanda uğraşmayın - Ramazan ayı 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece sahur ile başlıyor. Yarın gece sahura kalkacak olan Müslümanlar, bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getirecek. Ramazan ayına dair hazırlıklar günler öncesinden tamamlandı. Şimdi ise, sahurda ve iftarda hangi yemeklerin yapılacağına dair hazırlıklar yapılıyor.

Uzman isimler, ramazan ayı boyunca çok su tüketilmesine neden olacak yağlı ve tuzlu gıdaların tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Besin değeri yüksek ve tok tutucu özelliklere sahip gıdaların ramazan ayı boyunca tercih edilmesinin daha sağlıklı ve doğru olacağı da ifade ediliyor.

BASİT VE ETKİLİ PÜF NOKTALARI

Ramazan ayında çok fazla efor sarfetmeden ve zamandan tasarruf etmek için etkili ve bir o kadar da basit diyorlar uzmanlar tarafından açıklandı. Yufka, mantı, erişte ve makarna gibi yiyeceklerin ramazan ayından önce hazırlanabileceği belirten uzmanlar hazırlanan bu ürünlerin buzlukta saklanarak sahur ve iftar sofraları için oldukça kısa bir sürede hazır olabileceğini belirtti. Bakliyat ürünlerinin besin değerinin yüksek olması, bu ürünlerin tok tutma özelliklerini de yüksek olduğunu göstermektedir. Uzmanlar, ramazan ayı boyunca pratik bir şekilde yemeklerin hazırlanabilmesi için bakliyatların önceden haşlanıp yemeklik olarak poşetlere yerleştirilerek buzlukta saklanabileceği açıkladı.

ZAMAN KAZANIN

Uzmanlar tarafından açıklanan bu tüyolar ile iftar ve sahur vakitleri için hazırlanacak yiyecekler daha kısa sürede pişirilebilir ve bu sayede hem çok fazla enerji harcanmaz hem de zaman daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir. Gün boyu aç kalınmasından dolayı iftar saatinde çok ağır yemeklerin tüketilmemesi gerektiğine de dikkat çeken uzmanlar çorba çeşitlerinin mutlaka sofrada yer alması gerektiğini de belirtti. İftar yemeklerinde ağır gıdaların tüketilmesi ilerleyen saatlerde de hazımsızlık gibi sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle iftarda daha hafif gıdaların tüketilmesi sahurda ise, tok tutma özelliğine sahip gıdaların tüketilmesine özen gösterilmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER