Ramazan ayının simgesi güllaç tarifi! İşte kolayca yapabileceğiniz güllaç

Ramazan ayının simgesi güllaç tarifi! İşte kolayca yapabileceğiniz güllaç
GİRİŞ

Heyecanla beklenen on bir ayın sultanı ramazan ayı bugün başladı. Ramazan ayı ile özdeşleşmiş olan güllaç tarifleri en çok aratılan konular arasında yer aldı. Siz de kolayca güllaç hazırlayabilir ve ramazan sofralarınıza bu lezzeti taşıyabilirsiniz.

Ramazan ayının simgesi güllaç tarifi! İşte kolayca yapabileceğiniz güllaç - Ramazan ayı denilince ilk akla gelen güllaç tatlısı oluyor. Osmanlı mutfağının lezzetli tatlılarından olan güllaç, hafif ve pratik yapımı ile ramazan ayı boyunca birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Ramazan ayının başlaması ile birlikte arama motorlarında güllaç tarifine dair araştırmalar arttı.

Evde kolayca hazırlanabilecek güllaç tarifi, ramazan ayı başlaması ile araştırılmaya başlandı. Siz de bu tarif ile evinizde kolaylıkla güllaç yapabilir ve Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen bu eşsiz lezzeti ramazan sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Damak zevkine göre süslenebilecek güllaç tatlısı için oldukça kısa bir sürenin ayrılması yeterlidir.

PRATİK GÜLLAÇ TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Ramazan ayının vaz geçilmesi güllaç tatlısı, evlerde kolaylıkla hazırlanabilir. Güllaç tatlısı için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;

  • 200 gram güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • Yarım su bardağı çekilmiş kabuksuz badem
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Bıçağın ucu ile öğütülmüş vanilya
  • 2 diş damla sakızı
  • Güllaç tatlısının üzerini süslemek için Antep fıstığı, nar taneleri ya da kiraz şekeri. Bu kısım tamamı ile damak lezzetine göre tercih edilebilir.

GÜLLAÇ TATLISININ HAZIRLANIŞI

Ramazan ayının simgesi güllaç tatlısı için ilk olarak Süt bir tencere içerisine alınır. Sütün içerisine şeker, gülsuyu, vanilya ve ezilip toz haline getirilmiş damla sakızı eklenip karıştırılır. Orta ateşte kaynamasına müsaade edilmeden karışımın ısıtılması gerekir. Güllaç yapraklarının sığabileceği bir fırın kabına yapraklar kırılarak dizilir ve her sırada üzerine kepçe ile süt gezdirilir. Yaprakların yarısı dizilip ısıtıldıktan sonra üzerine fındık ve badem serpilir. Kalan yapraklar da aynı şekilde dizilip ıslatılır. En son kalan tüm süt yaprakların üzerine gezdirilir. Güllacın üzeri örtülerek yarım saat ile bir saat arası dinlendirmeye bırakılır. Dinlenme süresinin ardından üzeri damak zevkine göre süslenerek servis edilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER