Sadece kimliğinizi ve valizinizi alıp yola çıkabilirsiniz! Vize yok, pasaport yok! İşte vize istemeyen o 3 ülke

Sadece kimliğinizi ve valizinizi alıp yola çıkabilirsiniz! Vize yok, pasaport yok! İşte vize istemeyen o 3 ülke
GİRİŞ

Baharın gelmesiyle birçok gezgin yeniden yollara düşmeye başladı. Bu yıl tatil planlarını yurt dışına yapanlar ise vizesiz gidilebilecek en iyi ülkeleri araştırmaya başladı. İşte vizesiz gidebileceğiniz 3 ülke…

Sadece kimliğinizi ve valizinizi alıp yola çıkabilirsiniz! Vize yok, pasaport yok! İşte vize istemeyen o 3 ülke - Türkiye’de son dönemde TL’nin yaşadığı değer kaybı sonucu artan kur fiyatları, pasaport ve yurt dışı çıkış harçlarına gelen zamlar ve diğer birçok olumsuz etken yurt dışına seyahati neredeyse imkansız hale getirdi. Hal böyle olunca birçok gezgin daha alternatif rotaları araştırmaya başladı.

Pasaport ve vize süreciyle uğraşmak zorunda kalmadan sadece kimlikle yurt dışına seyahat etmek isteyenler için birçok alternatif rota bulunuyor. Muhteşem bir yurt dışı tatili için birçok farklı ülkeyi güvenle tercih edebilirsiniz.

GÜRCİSTAN

Türkiye’den her yıl sayısız ziyaretçiyi ağırlayan Gürcistan, Batum başta olmak üzere ilgi çeken turistik şehirleri ile vizesiz seyahat edebileceğiniz ilk ülkeler arasında yer alıyor. 1 yıla kadar ülkeye vizesiz olarak sadece çipli kimlik kartınızla giriş yapabilirsiniz. Eski tip kimlikler bu kapsamda geçerli değildir. Bu nedenle kimliğinizi yenilemeniz gerekecektir.

MOLDOVA

Moldova veya resmi adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa’nın dikkat çeken ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Ukrayna ve Romanya arasında kalan ülkenin başkenti Kişinev, SSCB’nin dağılmasıyla bağımsızlığını almıştır. Birçok doğal güzelliğe sahip ve SSCB atmosferini hala hissettiren ülkeye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları çipli kimlik kartları ile vize almadan seyahat edebiliyor. 90 günden az seyahatler için vize muafiyeti geçerli oluyor.

AZERBAYCAN

2020 tarihi itibariyle kardeş ülke Azerbaycan’a da vize uygulaması kaldırıldı. Pasaportsuz olarak da seyahat edilebilen Azerbaycan’a sadece yeni tip çipli kimlik kartıyla giriş yapılabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER