Sağlığınızı koruyan önemli bilgi: Buzluğunuza 1 TL koyun, ömrünüzü uzatın

Sağlığınızı koruyan önemli bilgi: Buzluğunuza 1 TL koyun, ömrünüzü uzatın
GİRİŞ

Buzluklarda saklanan gıdaların uzun süre tüketilebileceği düşüncesine dikkat çeken uzmanlar, bu düşüncenin her zaman doğru olmadığına işaret etti. Bu noktada “1 TL” kullanımına dikkat çeken uzmanlar, detayları paylaştı.

Havaların ısınması ile birlikte yeniden ayarlanan buzdolabı sıcaklıkları, gıdaların ömrünü uzatmakta aktif olarak rol oynamaya başladı. Besinlerini daha uzun süre boyunca sağlıklı bir şekilde tüketmek isteyen tüketiciler buzdolaplarının ısı ayarlarını yaparlarken uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Buzluklarda muhafaza edilen gıdaların uzun süre boyunca tüketilebileceği düşüncesinin her zaman gerçeği yansıtmadığını ifade eden uzmanlar, konu ile ilgili olarak önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok kişinin evinden uzaklaştığını, yazlık, otel, köy evleri gibi yerlere yöneldiğine dikkat çekti. Kapıların, elektrikli aletlerin ve pencerelerin evden çıkmadan önce sık sık kontrol edildiğini ancak aynı özenin buzdolaplarına gösterilmediğini belirten uzmanlar, bu noktada uzun süreli gıda tüketiminin sağlanabilmesi için pratik bir yönteme dikkat çekti.

2 BİN KAT ARTIYOR!

Uzmanlar tarafından yürütülmüş olan çalışmaların sonuçlarına göre 4 kez dondurulup çözülmüş olan gıdalarda bulunan mikroorganizmaların sayısı ortalama olarak 2 bin kat kadar artıyor. Bu neden ile uzun süre boyunca evlerinde olmayacak olan kişilerin olası elektrik kesintilerine veya buzdolabı arızalarına karşı tedbirli davranmaları gerektiklerini belirten uzmanlar, herkesçe uygulanabilecek basit bir yönteme dikkat çekti.

1 TL’Yİ KOYMANIZ YETERLİ!

Siz evde yokken elektriğin kesilip kesilmediğini, buzdolabınızın anlık olarak arıza yapıp yapmadığını öğrenmek için bir bardak suyu dondurun ve donmuş suyun tepesine 1 TL koyun. 1 TL’nin eve geldiğiniz zaman da en üst duruyor olması, her şeyin yolunda olduğunu gösterir. Eğer para dibe indiyse, buzluğunuzda bulunan gıdaları atmanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

KAYNAK: UŞAK HABER