Şifalı sularıyla ziyaretçi akınına uğruyor! Doğası ve şifalı sularıyla Yalova Termal kaplıcaları ilgi görüyor!

Şifalı sularıyla ziyaretçi akınına uğruyor! Doğası ve şifalı sularıyla Yalova Termal kaplıcaları ilgi görüyor!
GİRİŞ

Yalova’nın Termal ilçesindeki kaplıcalar her yıl olduğu gibi bu yılda da yoğun ilgi görüyor. Şifalı suları, muhteşem doğası ve tarihiyle bu bayramda da ziyaretçilerini bekliyor…

Şifalı sularıyla ziyaretçi akınına uğruyor! Doğası ve şifalı sularıyla Yalova Termal kaplıcaları ilgi görüyor! - Atatürk’ün ‘’Benim Kentimdir’’ dediği ve sık ziyaret ettiği şehirlerden biri olan Yalova, sadece doğası, denizi ve tarihi ile değil, termal şifalı sularıyla da Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olmayı başarıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren önemli hale gelen Yalova sağlık turizminde de önemli bir ediniyor.

Yalova’nın Termal ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıcaları ise şifalı suları ile sadece Türkiye’den değil, dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bölgede birçok farklı tesiste yer alıyor.

ROMA, BİZANS VE OSMANLI’NIN DA ŞİFA MERKEZİYDİ!

Türkiye’nin en kıymetli kentlerinden biri olan Yalova her ne kadar az bilinse de doğası, kaplıcaları, denizi ve tarihiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Eski çağlardan bu yana şifa merkezi olarak kabul edilen Termal ilçesi, Roma, Bizans ve Osmanlı döneminde de sık tercih edilmiştir.

Şifalı termal sularının yanı sıra bölgede aynı zamanda şelale, gölet, yaylalar ve denizde yer alıyor. Doğanın tüm unsurların ev sahipliği yapan Yalova’da özellikle bayramlarda ciddi bir artış yaşanıyor.

YALOVA’NIN DÜNYACA ÜNLÜ KAPLICALARI!

Adını bölgedeki termal kaynaklardan alan ilçede dünyaca ünlü kaplıcalar bulunuyor. Her yıl çok sayıda turist ağırlayan Termal, nispeten yeni bir yerleşim yeri olarak değerlendiriliyor. Son derece konforlu ve güvenli termal tesisler sayesinde her mevsim çok sayıda tatilci tarafından da tercih ediliyor.

YALOVA TERMAL NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Yolova ilinin bir ilçesi olan Termal, şehri merkezine 12 km mesafede yer alıyor. Bölgeye toplu taşıma ya da hususi araçlarla rahat bir ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul’dan Termal ilçesine gelecekler yaklaşık 183 km yolculuğun ardından kolayca buradaki tesislerde konaklayabilmektedir. Yalova Termal ve Ankara arası ise 423 km’dir. İzmir Termal arası 396 km ve Bursa Termal arası ise 75 km’dir. Rahat bir ulaşıma sahip olması da ziyaretçi sayısının her geçen gün artmasına neden oluyor.

KAYNAK: UŞAK HABER