Sıra dışı bir tatil deneyimi! Kendinizi İsviçre'de gibi hissedeceksiniz! Karadeniz'in keşfedilmemiş Gölyanı Yaylası

Sıra dışı bir tatil deneyimi! Kendinizi İsviçre'de gibi hissedeceksiniz! Karadeniz'in keşfedilmemiş Gölyanı Yaylası
GİRİŞ

Her köşesi cennet olan Türkiye’de Karadeniz yaylaları İsviçre Alplerini aratmıyor. Karadeniz’in henüz keşfedilmemiş bu yaylası ise muhteşem doğasıyla görenleri büyülüyor. Gölyanı Yaylası keşfedilmeyi bekliyor…

Sıra dışı bir tatil deneyimi! Kendinizi İsviçre'de gibi hissedeceksiniz! Karadeniz'in keşfedilmemiş Gölyanı Yaylası - Muhteşem doğası, temiz havası ve sıcakkanlı insanlarıyla Karadeniz Yayları gören herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Karadeniz’de birçok yayla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlarken bölgede daha pek çok farklı yayla keşfedilmeyi bekliyor.

Güzelliği ile gören herkesi kendine hayran bırakan Gölyanı Yaylası keşfedilmeyi bekleyen ve muhteşem doğasıyla herkesi hayran bırakan yaylalar arasında kendine yer buluyor. Giresun’un en özel yerlerinden olan Gölyanı Yaylası ziyaretçilerini bekliyor.

GİRESUN GÖLYANI YAYLASI KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR!

Karadeniz’in en özel noktalarından biri olan Giresun’da keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerin sayısı bir hayli fazla. Bunlardan biri de Gölyanı Yaylası. Yağlıdere ilçesi sınırları içinde kalan yayla Giresunlular tarafından bile az bilinen bir lokasyon olarak dikkat çekiyor.

Doğallığını kaybetmemeyi başaran bu yayla temiz havasının yanı sıra yeşili ve adını aldığı muhteşem doğal gölüyle ilgi uyandırıyor. İsviçre’nin o meşhur köylerinde gibi hissedeceğiniz Gölyanı Yaylası Karadeniz’in keşfedilmeyi bekleyen muhteşem yaylaları arasında yerini almayı başarıyor.

GÖLYANI YAYLASI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır Köyü sınırları içinde yer alan ve ilçeye 51 km mesafede yer alan Gölyanı Yaylası, etrafı tamamen doğal ve yöreye özgü hartama denilen ahşapla yapılmış evlere sahiptir. Çam ağaçlarıyla çevrili ve bir çanak şeklindeki 3000 m²’lik bir alanı kaplayan doğal göl ise muhteşem bir manzara sunuyor. Ziyaretçiler çoğu zaman Gölyanı Obası’na nisan ve aralık aylarında gitmektedir. Doğal sit alanı olan bölgede betonarme binaların yapımı engellenmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER