Solmuş beyazlara veda! Atletlerinizi ilk günkü gibi beyazlatmanın sırları

Solmuş beyazlara veda! Atletlerinizi ilk günkü gibi beyazlatmanın sırları
GİRİŞ

Beyaz atletlerinizin rengi solduysa hiç endişelenmeyin, size onları nasıl kar beyaz yapacağınızı haberimizde anlatacağız.

Beyaz atletler, sık yıkama nedeniyle renklerini kaybedebilir ve sararabilir. Bu, onları kirli ve eski gösterir. Neyse ki, solmuş beyaz atletleri ilk günkü gibi beyazlatmak için kullanabileceğiniz bazı basit ve etkili yöntemler var.

Bu yöntemlerle atletleriniz ilk günkü gibi parlak ve temiz görünecek. Hem de evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal malzemelerle. Şimdi yapmanız gerekenlere geçelim…

SİRKE KULLANIN VE TUZ EKLEYİN

Öncelikle atletlerinizde ter varsa onları bekletmeden yıkayın. Ter lekeleri, atletlerin sararmasına ve renklerinin bozulmasına neden olur. Eğer atletlerinizde ter lekesi varsa, onları çıkarmak için zaman kaybetmeyin. Aksi halde, lekeler kumaşa işleyebilir ve çıkması zorlaşabilir.

Atletlerinizi yıkarken, makinenin yumuşatıcı gözüne yarım bardak beyaz sirke koyun. Sirke, atletlerinizi beyazlatır, yumuşatır ve kötü kokuları giderir. Ayrıca, renklerin dengeli kalmasını sağlar. Sirke ile atletlerinizi beyazlatmanın başka bir yolu da şudur: Bir kapta yarım çay kaşığı deterjan, çeyrek su bardağı sirke ve çeyrek su bardağı su karıştırın. Bu karışımı atletlerinizin üzerine dökün ve makineye atın.

Atletlerinizin rengi, deterjanınızın etkisinden dolayı solmuş olabilir. Bunu önlemek için, makineye atletlerinizi koyduktan sonra yarım su bardağı tuz ekleyin. Tuz, deterjan artıklarını temizler ve atletlerinizin rengini korur.

KABARTMA TOZU VE KARBONAT KULLANIN

Atletlerinizi yıkarken, bir su bardağının yarısı kadar kabartma tozu ekleyin. Kabartma tozu, atletlerinizi temizler ve beyazlatır. Eğer atletlerinizin sadece bir bölümü sararmışsa, o bölüme karbonat serpin. Üzerine limon suyu sıkın ve 10 dakika bekletin. Karbonat ve limon, sarı lekeleri çözer ve atletlerinizi beyazlaştırır. Bu yöntemleri deneyin ve atletlerinizin nasıl kar beyaz olduğunu görün.

KAYNAK: UŞAK HABER