Son yılların tehlike saçan modası, burun piercingi nasıl temizlenir?

Son yılların tehlike saçan modası, burun piercingi nasıl temizlenir?
GİRİŞ

Son yıllarda bir hayli popülerleşen burun piercingi eğer belirli aralıklarla temizlenmezse sağlık açısından tehlikeli olabiliyor. Peki, burun piercingi nasıl temizlenir? İşte en kolay yöntem…

Yüzünde ve vücudunda çeşitli aksesuarlar taşımayı sevenler için piercingler en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Ancak piercinglerin düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmazsa bu durumda farklı sağlık sorunları tetiklenebiliyor.

Enfeksiyonları önlemek için temizlik rutinlerine özen göstermek gerekiyor. Gün içinde piercing yüzeyinde birçok mikrop birikebilir. Bu sorunun önüne geçmek için doğru bakım ve temizlik rutinlerinin uygulanması gerekiyor. Özellikle burun piercingi olanların bu duruma dikkat etmesi öneriliyor.

GÜNDE EN AZ 2 KEZ TEMİZLEMEK GEREKİYOR!

Burun piercinginin temizlenmesi için uzmanlar genelde günde 2 defa bu işlemlerin yapılması gerektiğini öneriyor. Piercing temizleme işleminin günde iki kez olacak şekilde yapılmaya özen gösterilmesi gerekiyor. Piercing yeni yaptıranların ise bölge iyileşene kadar bu işlemleri tekrar etmeleri öneriliyor.

BURUN PİERCİNGİ NASIL TEMİZLENİR?

Piercing kullanımında ve temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur piercinginize dokunmadan önce bölgeye herhangi bir bakteri bulaştırma riski olmaması için ellerin dezenfekte edilmesidir. Ellerinizi antbakteriyel sabunla temizleyerek işlem yapabilirsiniz.

Hazır piercing solüsyonları kullanarak ya da bunun yerine yarım çay kaşığı iyotsuz deniz tuzu ve su ile de kendi temizleme solüsyonunuzu yapabilirsiniz. Islatacağınız bir pamuğu nazikçe burun deliğine doğru tutarak solüsyonun birkaç dakika piercinge nüfuz etmesini sağlayın. Bu sayede piercing etrafında kabuklanma ve yara oluşmasının önüne geçilebilir.

PİERCİNG TEMİZLERKEN BUNLARA DİKKAT!

Piercinginizi temizlerken ayrıca cildi tahriş edebilecekler ve iyileşmeyi geciktirebilecekleri için burun piercinginde alkol veya merhem gibi sert ürünleri uygulamaktan kaçınmanız önerilir. Makyaj veya yüz ürünlerini piercing bölgesine doğrudan uygularken dikkatli olunması gerekiyor. Söz konusu ürünlerin piercing üzerine gelmemesine de özen gösterilmesi gerekiyor.

Enfeksiyonu önlemek için ayrıca ilk iyileşme döneminde havuza girmemeye özen gösterilmesi gerekiyor. Aşırı kızarıklık, şişlik ya da ağrı gibi sorunlar veya piercingte kalıntı yaşanması durumunda bu durum ciddi bir enfeksiyona neden olabileceği için yardım alınmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER