Tarihi, doğası ve eşsiz sokaklarıyla Bozcaada görenleri büyülüyor

Tarihi, doğası ve eşsiz sokaklarıyla Bozcaada görenleri büyülüyor
GİRİŞ

Eşsiz bir mimariye sahip muhteşem sokakları, tarihi yerleri ve mavi ile yeşilin buluşmasıyla tam bir doğa harikası olan Bozcaada ziyaretçilerini bekliyor.

Butik otelleri, kendine has lezzetleri, muhteşem sokakları ve doğal – tarihi yapısıyla görenleri büyüleyen bir ada olan Bozcaada, Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olarak da biliniyor. Turizm açısından ülkemizin önemli lokasyonlarından olan Bozcaada, ömrü uzatan yerler arasında da listelerin ilk sıralarında yer alıyor.

Ada olmasına rağmen birçok alternatif rotayı bir aradan sunan Bozcaada, tarih boyunca önemli bir yer olmayı da başarıyor. Bozcaada ya da eski adıyla Tenedos her yaz sayısız ziyaretçi akınına uğruyor.

BOZCAADA GEZİ REHBELERİ: BOZCAADA’DA GEZİLECEK YERLER!

Çanakkale’nin nüfus açısından en küçük ilçesi olan fakat turizm açısından en canlı bölgelerinden olan Bozcaada, Türkiye’nin üçüncü büyük adası olarak öne çıkıyor. Özellikle kitle turizmine karşı korunmuş ada butik, doğal ve karmaşadan uzak tatil sevenler için cazibe merkezi olmayı başarıyor.

Adada Meryem Ana Kilisesi Rum Ortodoks cemaatinin önemli yapılarından biri olmayı başarıyor. Tarihi dokusu ile öne çıkan yapıyı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bir diğer tarihi ve dini yapı ise Alaybey Camisi. 1700’lü yıllara dayanan caminin mezarlığında, Osmanlık sadrazamı Halil Hamit Paşa’da yer alıyor.

Muhteşem koylara sahip Bozcaada, Akvaryum Koyu ile dikkat çekiyor. Ayrıca muhteşem ve canlı tarihi sokakları, yel değermeni, Ayazma plajı, Ayazma Manastırı, Göztepe, şarap fabrikaları, müze ve daha pek çok seyahat rotası sizleri bekliyor.

BOZCAADA NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Çanakkale’nin bir ilçesi olan Bozcaada’ya feribot ile ulaşım mümkündür. Kendi aracınızla veya adada araba kiralayarak da daha özgür bir seyahat rotası çizilebiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER