Tarihi taş evleri, zeytinleri, yöresel lezzetleri ve deniz manzarasıyla Adatepe Köyü'nü keşfedin!

Tarihi taş evleri, zeytinleri, yöresel lezzetleri ve deniz manzarasıyla Adatepe Köyü'nü keşfedin!
GİRİŞ

Adatepe Köyü, doğal güzellikleri, tarihi taş evleri, zeytinleri ve dokusuyla Marmara’nın keşfedilmeyi bekleyen adeta saklı bir cenneti. Çanakkale’de mutlaka görmeniz gereken muhteşem köy!

Tarihi taş evleri, zeytinleri, yöresel lezzetleri ve deniz manzarasıyla Adatepe Köyü'nü keşfedin! - Marmara Bölgesi’nin muhteşem doğası ve denizi ve lezzetleriyle öne çıkan illerinden olan Çanakkale, sadece destansı tarihi ile değil, çevresindeki doğal güzellikleriyle de ön planda yer alıyor. Harika zeytin ağaçları, tarihi dokusu, mitolojide yer alacak kadar köklü tarihi ile Adatepe Köyü bunlardan biri.

Marmara Bölgesi’nin en güzel köyleri listesinde mutlaka ilk sıralar yerleşecek olan Adatepe Köyü, Milli Mücadele Dönemi öncesinde Türklerin ve Ortodoks Rumların bir arada yaşadığı bir köy olarak zengin bir kültüre ev sahipliği yapıyor.

MARMARA’NIN ZEYTİNLİKLERİ ARASINDA TARİHİ BİR MOLA!

Marmara Bölgesi’nin en özel köylerinden biri olmayı başaran Adatepe Köyü, 1900’lü yılların başında, yaklaşık 600 Rum’a ev sahipliği yaptığı ifade ediliyor. Mübadele sonrasında 1924 yılında Rumların yerine Girit Türkleri gelmiş ancak zaman içinde onlar da köyü terk etmiş ve adeta hayalet köye dönmüştür.

1980’li yıllarda şehirden kaçanların evlerini restore etmeleri ile başlayan süreç sonrasında köy Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilerek muhteşem bir köye dönüşmüştür. Etrafı zeyinlerle çevrili köyde tarihi pek çok yapı, antik kalıntılar, muhteşem yöresel lezzetler ve denize yakınlığı ile Marmara Bölgesi’nde tarihi bir mola vermek isteyenler için eşsiz seçenekler sunuyor.

ADATEPE KÖYÜ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bir köy olan Adatepe Köyü, Çanakkale’ye 105 km, Ayvacık ilçe merkezine ise 35 km mesafede yer alıyor. Küçükkuyu bucağında yer alan Adatepe Köyü, Kazdağlarının güneybatı yamacına ve Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer almaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER