Tertemiz plajı, doğası ve sakinliği ile Adrasan Antalya’nın göz bebeği olmaya devam ediyor

Tertemiz plajı, doğası ve sakinliği ile Adrasan Antalya’nın göz bebeği olmaya devam ediyor
GİRİŞ

Antalya’nın en temiz plajlarından biri olan ve doğanın tam kalbinde yer alan Adrasan, tarihi yapısıyla da gezginlerin uğrak noktası olmayı başarıyor. İşte Adrasan gezi rehberi…

Antalya’nın en temiz plajlarından birine sahip Adrasan, diğer popüler lokasyonlara nazaran çok daha doğal yapısı korumuş bir yer olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Antik çaplardan beri bölgenin varlığını sürdürmesi ise bölgede gizemli bir tarihi yolculuğa çıkmanızı da sağlayacaktır.

Muhteşem çam ormanları arasında tertemiz bir deniz tatili için Adrasan muhteşem bir seçenek olacaktır. ‘’Ana Tanrıça Ülkesi’’ anlamına gelen Adrasos kelimesinden türediği düşünülen Adrasan, isminin hakkını veriyor.

ADRASAN’DA MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER?

Yaklaşık 4 bin yıllık bir geçmişe sahip Adrasan, Antalya’nın en önemli tatil noktalarından biri. Bellerohontes efsanesine konu olan Çıralı – Yanartaş’a komşu olan Adrasan, narenciye bahçelerini içinde, sakin ve doğal yapısını korumayı başarmış bir yerdir.

2 km’lik sahili ve ormanlık alanıyla doğanın tam kalbinde muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Ardından Beydağları’nın yemyeşil ormanları ve çam ağaçları ile kaplı koy olan Adrasan, cam gibi bir denize sahiptir. Sığ bir denizi olmasın da adeta doğal bir havuzda yüzüyormuş gibi hissetmenizi sağlar. Kuzeyde yer alan tepede Kız Kalesi (Adrasan Kalesi) yer almaktadır. Likya Yolu üstünde yer alan Adrasan, Adrasan Çayı ile de muhteşem bir doğaya sahiptir.

ADRASAN NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Eskiden Çavuşköy adını taşıyan Adrasan, 2 km uzunluğa sahip kumsalı ile Kumluca’ya yakın bir yerleşim birimidir. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan, Antalya şehir merkezine 90 km mesafede yer almaktadır. Kemer’e ise 45 km mesafede yer almaktadır. Her yönüyle Adrasan görülmeye değerdir.

KAYNAK: UŞAK HABER