Travertenleri görmek isteyen Uşaklılar buraya! Uşak ile Pamukkale arası ne kadar sürer?

Travertenleri görmek isteyen Uşaklılar buraya! Uşak ile Pamukkale arası ne kadar sürer?
GİRİŞ

Uşak’tan Pamukkale’ye turistik bir gezi planlayan Uşaklılar için iki bölge arasındaki mesafeyi hesapladık. Bu mesafe araçla ve otobüsle farklı saatlerde gidilebiliyor.

Uşak’tan çevre il ve ilçelere ziyarette bulunmak isteyenlerin mutlaka listesine alması gereken Pamukkale, 2012 yılında yapılan değişiklik ile iki farklı anlama gelmeye başladı. Denizli’nin merkez ilçelerinden birine ‘Pamukkale’ adı 2012 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla verildi. 6360 sayılı kanunla merkez ilçeye adını veren Pamukkale travertenleri de bu ilçenin sınırları içerisinde kaldı. Uşak’tan travertenleri görmek isteyenlerin ne kadarlık bir yolculuğa çıkması gerektiğini sizler için hesapladık.

Eski adı Akköy olan yeni adı Pamukkale olarak bilinen ilçeye bağlanmış olan Pamukkale (Hierapolis) travertenleri, UNESCO Dünya Mirası listesine 1988 yılında girdi. Bembeyaz görüntüsü ile görenleri büyülemeye devam eden Pamukkale travertenleri, bağlı olduğu ilçenin merkezine biraz uzak düşüyor. Bu nedenle Uşak’tan Pamukkale’ye gitmek isteyenlerin birazcık yolculuğu göze alması gerekiyor. Peki Uşak Pamukkale arası kaç km, ne kadar sürer ve nasıl gidilir?

UŞAK İLE PAMUKKALE ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Uşak’a yakın bir şekilde konumlanmış olan Pamukkale’ye gitmek için hem özel araç hem de otobüs kullanılabiliyor. Özel araç ile yaklaşık 137 kilometre olan bu mesafe ortalama 2 saat gibi bir süre zarfında Uşak’taki birini travertenlere ulaştırıyor. Bu da ortalama bir araç için 8,9 litre yakıt maliyeti anlamına geliyor. Bugünün fiyatıyla Uşak ile Pamukkale arasındaki yol ortalama 307 TL’ye gidilebiliyor. Aracın LPG’li olması halinde bu maliyet 172 TL’ye düşüyor.

UŞAK İLE PAMUKKALE ARASI OTOBÜSLE NE KADAR SÜRER?

Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Pamukkale travertenlerini görmek için otobüs kullanacak olanların biraz daha zahmete girmesi gerekiyor. Zira Denizli ile Uşak arasındaki mesafe 153 kilometre olduğu için otobüsle seyahat 2 – 2,5 saati buluyor. Ancak Pamukkale ile Uşak arasında otobüs seferi sürekli bulmak pek mümkün olmuyor. Bu nedenle önce Denizli’nin otogarına gidecek olan Uşaklıların ek bir şehir içi minibüsü ile Pamukkale’ye yarım saatlik bir yolculuk daha yapması gerekiyor. Bu da toplamda 3 saatlik bir yolculuğu göze almak gerektiğini gösteriyor.

KAYNAK: UŞAK HABER